• Dezerty
  • 3.2.2022

Švestkový pudink - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

12-37.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
21 min
Vaření
Vaření
60 min

Suroviny

  • 300 g vypeckované švestky
  • 20 g máslo
  • 750 ml polotučné mléko (1,5 %)
  • 5 vejce
  • 140 g cukr
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 220 g hladká mouka
  • 50 ml likér Cointreau®

Pro nealkoholickou variantu nahraďte Cointreau šťávou z citronu.

Předehřejte troubu na 180 °C

Dortovou formu vymažte máslem a naskládejte do ní švestky.

Do mísy robota vložte máslo.

Přiklopte a utěsněte víko a stiskněte tlačítko "Start".

Přidejte mléko, vejce, cukr a vanilkový cukr a stiskněte tlačítko "Start".

Vrchním otvorem ve víku postupně přidávejte hladkou mouku.

Po 3 minutách, jakmile se hladká mouka zapracuje, přidejte vrchním otvorem ve víku Cointreau® a stiskněte tlačítko "Start".

Směs nalijte na švestky a pečte 1 hodinu.

Před podáváním nechte vychladnout.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše