• Oběd
  • 21.10.2021

Svíčková na smetaně s kynutým knedlíkem a brusinkami - recept od @davidvkuchyni pro chytrý multifunkční hrnec Tefal Cook4me+ CY8511

5 (2x)
svickova na smetane s kynutym knedlikem a brusinkami.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
97 min

Suroviny

  • 600g falešné svíčkové
  • praganda
  • 50g másla
  • 30g olivového oleje
  • 150g mrkve
  • 100g celeru
  • 100g petržele
  • 100g cibule
  • 1 lžička nového koření
  • 1 lžička jalovce
  • 2 lžičky celého pepře
  • 5ks bobkového listu
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce octu
  • 1l vody
  • sůl
  • 200ml smetany ke šlehání
  • šťáva z půlky citrónu

Knedlíky:

  • 265g hrubé mouky
  • 125ml teplé vody
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 10g čerstvého droždí

K podávání

  • Citrón
  • Brusinky
  • Šlehačka


Svíčková na smetaně s kynutým knedlíkem a brusinkami -  recept od @davidvkuchyni

Všemi milovaná klasika.
Tentokrát jsem ji připravil v mém multifunkčním hrnci Cook4me+ od @tefalcz

Proč právě v něm?
Díky jeho mnoha funkcím, vše uvařím v něm, snadno a bez rizika nezdaru.
Dokáže totiž jak opéct maso, tak základ (drží ideální teplotu na opékání, nic se nespálí) a poté díky tlakovému vaření uvařit maso do měkka, až se rozpadá na jazyku ❤️

Postup:
1. Pokud chcete maso krásně červené, tak jej tři dny předem nasolíme pragandou a zavakuujeme.
2. V Cook4me+ zvolíme program opékání a rozpustíme máslo s olivovým olejem
3. Opečeme osušené maso ze všech stran. Dáme stranou
4. Začneme opékat kořenovou zeleninou. Opékáme 5 minut
5. Přidáme cibuli a restujeme dokud se vše nezačne barvit do lehce hněda
6. Přidáme cukr a opékáme cca 2 minuty.
7. Zalijeme octem a necháme odvařit
8. Maso vrátíme zpět a zalijeme vodou
9. Přidáme koření v sáčku či sítku a bobkový list. Osolíme
10. Ukončíme program opékání a zapneme tlakové vaření. Nastavíme čas na 1,5 hodiny
11. Cook4me+ sám bezpečně uvolní tlak po dovaření. Maso vyjmeme. Koření vyndáme také
12. Zbytek přelijeme do mixéru, přidáme smetanu a rozmixujeme do hladka
13. Pokud nejsme spokojeni s hustotou, buď naředíme nebo odvaříme přebytečnou tekutinu
14. Na závěr dochutíme solí, šťávou z půlky citrónu a cukrem
15. Omáčku podáváme s knedlíky, ohřátým masem, citrónem, brusinkami a šlehačkou

Dobrou chuť ❤️


image.png
recept od @davidvkuchyni

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše