Všemi milovaná klasika. Tentokrát jsem ji připravil v mém multifunkčním hrnci Cook4me+ od @tefalcz
Proč právě v něm? Díky jeho mnoha funkcím, vše uvařím v něm, snadno a bez rizika nezdaru. Dokáže totiž jak opéct maso, tak základ (drží ideální teplotu na opékání, nic se nespálí) a poté díky tlakovému vaření uvařit maso do měkka, až se rozpadá na jazyku ❤️ Postup: 1. Pokud chcete maso krásně červené, tak jej tři dny předem nasolíme pragandou a zavakuujeme. 2. V Cook4me+ zvolíme program opékání a rozpustíme máslo s olivovým olejem 3. Opečeme osušené maso ze všech stran. Dáme stranou 4. Začneme opékat kořenovou zeleninou. Opékáme 5 minut 5. Přidáme cibuli a restujeme dokud se vše nezačne barvit do lehce hněda 6. Přidáme cukr a opékáme cca 2 minuty. 7. Zalijeme octem a necháme odvařit 8. Maso vrátíme zpět a zalijeme vodou 9. Přidáme koření v sáčku či sítku a bobkový list. Osolíme 10. Ukončíme program opékání a zapneme tlakové vaření. Nastavíme čas na 1,5 hodiny 11. Cook4me+ sám bezpečně uvolní tlak po dovaření. Maso vyjmeme. Koření vyndáme také 12. Zbytek přelijeme do mixéru, přidáme smetanu a rozmixujeme do hladka 13. Pokud nejsme spokojeni s hustotou, buď naředíme nebo odvaříme přebytečnou tekutinu 14. Na závěr dochutíme solí, šťávou z půlky citrónu a cukrem 15. Omáčku podáváme s knedlíky, ohřátým masem, citrónem, brusinkami a šlehačkou
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.