Suroviny
Svíčková omáčka
- 600g falešné svíčkové
- Praganda
- 50g másla
- 30g olivového oleje
- 150g mrkve
- 100g celeru
- 100g petržele
- 100g cibule
- 1 lžička nového koření
- 1 lžička jalovce
- 2 lžičky celého pepře
- 5ks bobkového listu
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce octu
- 1l vody
- Sůl
- 200ml smetany ke šlehání
- Šťáva z půlky citrónu
Knedlíky:
- 265g hrubé mouky
- 125ml teplé vody
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru
- 10g čerstvého droždí
K podávání
Postup:
1. Pokud chcete maso krásně červené, tak jej tři dny předem nasolíme pragandou a zavakuujeme.
2. V Cook4me+ zvolíme program opékání a rozpustíme máslo s olivovým olejem
3. Opečeme osušené maso ze všech stran. Dáme stranou
4. Začneme opékat kořenovou zeleninou. Opékáme 5 minut
5. Přidáme cibuli a restujeme dokud se vše nezačne barvit do lehce hněda
6. Přidáme cukr a opékáme cca 2 minuty.
7. Zalijeme octem a necháme odvařit
8. Maso vrátíme zpět a zalijeme vývarem
9. Přidáme koření v sáčku či sítku a bobkový list. Osolíme
10. Ukončíme program opékání a zapneme tlakové vaření. Nastavíme čas na 1,5 hodiny
11. Cook4me+ sám bezpečně uvolní tlak po dovaření. Maso vyjmeme. Koření vyndáme také
12. Zbytek přelijeme do mixéru, přidáme smetanu a rozmixujeme do hladka
13. Pokud nejsme spokojeni s hustotou, buď naředíme nebo odvaříme přebytečnou tekutinu
14. Na závěr dochutíme solí, šťávou z půlky citrónu a cukrem
15. Omáčku podáváme s knedlíky, ohřátým masem, citrónem, brusinkami a šlehačkou
Autor
Jiří Procházka
Já Tak Rád Vařím Vařím ... Já Tak Rád Vařím Vařím ... nejím co si neuvařím. :-) Vařím rád hlavně rychlá a snadná jídla, která se starají o mé zdraví. Ještě raději o nich potom píšu. A k tomu mi dopomáhej Tefal :-)