• Snídaně
  • 6.6.2024

Sýrovo-česnekový chléb - Multifunkční elektrický tlakový hrnec Tefal Cook4Me+ Touch CY912831

Sýrovo-česnekový chléb.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
22 min

Suroviny

  • 150 g teplé vody
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 sáček sušeného pekařského droždí (4,6g)
  • 250 g hladké bílé mouky
  • 40 g olivového oleje
  • 5 g jemné soli
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 20 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžička mořské soli

KROK 1: Tento recept vyžaduje víko Extra Crisp. Připravte si ingredience.

KROK 2: V misce smíchejte vodu s cukrem a droždím. Nechte 5 minut odpočívat.

KROK 3: Do mísy nasypte mouku, směs vody a droždí, 20 g oleje, stroužek česneku, petrželku a sůl. Hněťte 3 minuty.

KROK 4: Těsto by mělo být lepivé. Přikryjte a nechte kynout 1 hodinu a 30 minut při pokojové teplotě.

KROK 5: Přeložte jej 8krát. Vytvářejte malé kuličky o hmotnosti 45 g. Vložte do olejem vymazané mísy. Nechte 1 hodinu kynout.

KROK 6: Kuličky posypte druhým stroužkem česneku, parmazánem, 20 g oleje a solí.

KROK 7: Vypněte Cookeo a nasaďte víko Extra Crisp. Nastavte program Manual na 200 °C na 22 minut.

KROK 8: Vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše