KROK 1: Neoloupané lilky položte na talíř spotřebiče a propíchejte je vidličkou.
KROK 2: Vložte je do spotřebiče s talířem. Spusťte proces vaření.
KROK 3: Vyjměte uvařené lilky, nechte je trochu vychladnout a poté vydlabejte dužinu.
KROK 4: Dužinu lilku rozmačkejte s olivovým olejem, nasekaným česnekem, petrželkou a koriandrem. Přidejte sůl, pepř a kmín. Důkladně promíchejte.
KROK 5: Cukety nakrájejte na tenké plátky a papriky na proužky. Cherry rajčátka rozpulte nebo rozčtvrťte. Syrovou zeleninu osolte a opepřete a dejte stranou.
KROK 6: Plátky bílého chleba vložte do spotřebiče s talířem. Spusťte proces vaření.
KROK 7: Na každý krajíc chleba potřete lilkový kaviár. Přidejte papriky, rajčata a nakrájené cukety. Posypte opečenými piniovými oříšky a přidejte rozinky. Navrch dejte několik rukolových lístků.
KROK 8: Tartinky se zeleninou a lilkovým kaviárem podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.