• Snídaně
  • 4.8.2025

Tartinky se zeleninou a lilkovým kaviárem - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Tartinky se zeleninou a lilkovým kaviárem.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
37 min

Suroviny

  • 4 krajíce bílého chleba, 1 cm silné
  • 2 lilky
  • 2 svazky cherry rajčat
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 0,5 žluté papriky
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 2 lžičky nasekané petrželky
  • 2 lžičky nasekaného koriandru
  • 2 lžičky pražených piniových oříšků
  • 2 lžičky rozinek
  • 0,5 lžičky mletého kmínu
  • Několik listů rukoly, omyté a sušené
  • Sůl, pepř

KROK 1: Neoloupané lilky položte na talíř spotřebiče a propíchejte je vidličkou.

KROK 2: Vložte je do spotřebiče s talířem. Spusťte proces vaření.

KROK 3: Vyjměte uvařené lilky, nechte je trochu vychladnout a poté vydlabejte dužinu.

KROK 4: Dužinu lilku rozmačkejte s olivovým olejem, nasekaným česnekem, petrželkou a koriandrem. Přidejte sůl, pepř a kmín. Důkladně promíchejte.

KROK 5: Cukety nakrájejte na tenké plátky a papriky na proužky. Cherry rajčátka rozpulte nebo rozčtvrťte. Syrovou zeleninu osolte a opepřete a dejte stranou.

KROK 6: Plátky bílého chleba vložte do spotřebiče s talířem. Spusťte proces vaření.

KROK 7: Na každý krajíc chleba potřete lilkový kaviár. Přidejte papriky, rajčata a nakrájené cukety. Posypte opečenými piniovými oříšky a přidejte rozinky. Navrch dejte několik rukolových lístků.

KROK 8: Tartinky se zeleninou a lilkovým kaviárem podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše