• Oběd
  • 23.1.2022

Telecí ragú - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

5-3.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
120 min

Suroviny

  • 800 g telecí (plece)
  • 100 g houby
  • 200 g mrkve
  • 30 g řapíkatý celer
  • 50 g cibule
  • 50 ml olivový olej
  • 1 bouquet garni (petržel, tymián a bobkový list)
  • 20 g mouka
  • 600 ml drůbeží vývar
  • 300 ml nízkotučná smetana
  • sůl a pepř

Pro hustší omáčku přidejte žloutek.

Nakrájejte 800 g masa.

Očistěte 200 g mrkve, 100 g hub a 30 g řapíkatého celeru.

Mrkev nakrájejte na kolečka a houby a 50 g cibule nakrájejte na čtvrtiny.

Připojte nástavec mixéru a do kuchyňského robotu přidejte cibuli a 50 ml olivového oleje.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Poté přidejte telecí obalené v mouce, ​​koření bouquet garni, mrkev, celer a 600 ml vývaru.

Dochuťte solí a pepřem.

Zmáčkněte „Start“.

Na konci programu přidejte otvorem ve víku houby a stiskněte „Start“.

Jakmile je vaření hotové, přidejte 300 ml smetany a stěrkou vše promíchejte.

V případě potřeby dochuťte.

Ihned podávejte.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše