Vodní špenát omyjte a oddělte listy od stonků. Stonky rozkrojte napůl. Nechejte odkapat a dejte stranou do lednice. Šalotky oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Stroužek česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Dejte stranou.
Na rozpálenou pánev přidejte polovinu oleje a rychle opečte mleté vepřové maso. Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně a nechejte vychladnout.
Až vychladne maso, přidejte chilli pastu, nasekané arašídy, rybí omáčku, palmový cukr, limetkovou kůru a šťávu, šalotku a česnek. Promíchejte stěrkou a dejte vychladit do lednice.
Připravte si těsto na tempuru. Do velké mísy nasypte mouku a následně vlijte studenou vodu. Vyšlehejte do hladkého těsta. Přidejte sůl, olej a dobře promíchejte. Těsto dejte stranou.
Listy vodního špenátu ponořte do těsta.
Tempuru z vodního špenátu vložte do fritézy Easy Fry na již připravenou podložku. Spusťte program FRITOVÁNÍ HORKÝM VZDUCHEM na 200 °C na 7 minut. V případě potřeby pokračujte ve fritování ještě několik minut.
Jakmile je dávka ufritovaná, postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience.
Položte na talíř a podávejte s pikantní omáčkou. Dobrou chuť!
Doporučené produkty