• Svačina
  • 4.3.2024

Tempura z vodního špenátu s pikantní omáčkou z vepřového masa

Tempura z vodního špenátu s pikantní omáčkou z vepřového masa.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
14 min

Suroviny

  • 5 výhonků vodního špenátu
  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 50 g mletého vepřového masa
  • 50 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička červené chilli pasty
  • 1 lžíce nasekaných arašídů
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce palmového cukru
  • 0,5 limetky
  • 150 g mouky na pečivo
  • 190 ml studené vody
  • 1 lžička soli

Vodní špenát omyjte a oddělte listy od stonků. Stonky rozkrojte napůl. Nechejte odkapat a dejte stranou do lednice. Šalotky oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Stroužek česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Dejte stranou.

Na rozpálenou pánev přidejte polovinu oleje a rychle opečte mleté vepřové maso. Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně a nechejte vychladnout.

Až vychladne maso, přidejte chilli pastu, nasekané arašídy, rybí omáčku, palmový cukr, limetkovou kůru a šťávu, šalotku a česnek. Promíchejte stěrkou a dejte vychladit do lednice.

Připravte si těsto na tempuru. Do velké mísy nasypte mouku a následně vlijte studenou vodu. Vyšlehejte do hladkého těsta. Přidejte sůl, olej a dobře promíchejte. Těsto dejte stranou.

Listy vodního špenátu ponořte do těsta.

Tempuru z vodního špenátu vložte do fritézy Easy Fry na již připravenou podložku. Spusťte program FRITOVÁNÍ HORKÝM VZDUCHEM na 200 °C na 7 minut. V případě potřeby pokračujte ve fritování ještě několik minut.

Jakmile je dávka ufritovaná, postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience.

Položte na talíř a podávejte s pikantní omáčkou. Dobrou chuť!

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše