• Oběd
  • 16.2.2022

Teplý salát z červené čočky s kořenovou zeleninou a candátem v Multifunkčním hrnci Cook4me+

Teplý salát z červené čočky s kořenovou zeleninou a candátem v Multifunkčním hrnci Cook4me.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
8 min
Nutriční hodnoty celého receptu
Nutriční hodnoty celého receptu
2268 kcal

Suroviny

Červená čočka s kořenovou zeleninou

  • 300g červené čočky
  • 1 červená cibule
  • 2 mrkve
  • 1/4 celeru
  • 2 pl oleje
  • 1 pl drceného kmínu
  • 6 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1 pl kari
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čl sušeného tymiánu
  • 2 dcl bílého vína
  • 2 pl rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř

Candát s medovokoprovou zálivkou

  • 600g filetu z candáta
  • sůl
  • pepř
  • 2 pl rostlinného oleje
  • 2 pl jablečného octa
  • 1 pl medu
  • hrst sekaného čerstvého kopru

Příprava teplého salátu z červené čočky s kořenovou zeleninou

Nakrájíme červenou cibuli, mrkev, celer a vše zarestujeme na rostlinném oleji do zlatova.

Přidáme červenou čočku, drcený kmín, tymián, bobkový list, nové koření, kari, drcený česnek, rajčatový protlak, zalijeme bílým vínem, 2 dcl vodou osolíme, opepříme a vaříme pod tlakem 5 minut.

Po otevření promícháme a případně dochutíme cukrem a solí.

Příprava candáta s medovokoprovou zálivkou

Candáta osolíme, opepříme  a opečeme z obou stran zhruba 1,5 minuty na oleji v režimu opékání. 

V misce si smícháme ocet, med, sůl, kopr a 1dcl vody. 

Touto zálivkou pak před podáváním rybu potřeme z obou stran

Podrobnější informace o výživových hodnotách tohoto receptu najdete v aplikaci Kalorické Tabulky.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše