• Svačina
  • 4.3.2024

Thajské krevetové krokety s červeným zelím

Grilované vepřové maso s pikantní omáčkou.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
16 min

Suroviny

  • 1 žloutek
  • 1 lžíce hořčice
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 0,5 lžičky červené chilli pasty
  • Šťáva z 0,5 limetky
  • Kůra ze čtvrtiny mauricijské limetky
  • 1 jarní cibulka
  • 5 stonků koriandru
  • 250 g oloupaných krevet
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička červené chilli pasty
  • 0,5 limetky
  • 1 vejce
  • 150 g japonské strouhanky (panko)
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1,5 lžíce olivového oleje
  • 0,25 červeného zelí
  • 3 stonky thajské bazalky

Oddělte zelenou a bílou část jarní cibulky. Zelenou část nakrájejte na tenké plátky. Dejte stranou na později.

Připravte si náplň. Do mixéru dejte oloupané krevety, bílé části z jarní cibulky, koriandr, kukuřičný škrob, vejce, polovinu rybí omáčky, červené chilli a kůru z poloviny limetky. Mixujte 3 minuty, dokud směs nevytvoří pastu. Vyjměte náplň z mixéru a přidejte nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Náplň dejte stranou alespoň na 30 minut do lednice.

Mezitím si připravte pikantní omáčku. Dejte žloutek do středně velké misky a přidejte hořčici. Vše prošlehejte, po troškách přidávejte olej. Jakmile směs vytvoří majonézu, přidejte chilli pastu, šťávu z poloviny limetky a kůru z mauricijské limetky. Ochutnejte a dle potřeby dochuťte. Přendejte do servírovací mísy a vychlaďte v lednici.

Připravte si červené zelí. Ve velké míse smíchejte rybí omáčku s rýžovým octem, sójovou omáčkou a olivovým olejem. Z červeného zelí otrhejte listy, pár jich položte na prkénko a nakrájejte na tenké proužky. K nakrájení můžete také použít kolébkový nůž. Z thajské bazalky utrhněte lístky a nakrájejte na malé kousky. Do mísy přidejte zelí a bazalku a promíchejte stěrkou. Nechejte marinovat 10 až 15 minut v lednici.

Vyndejte si krevetovou náplň a tvarujte kuličky. Lehce je rozdrťte na malé placičky a obalte panko strouhankou.

Umístěte placičky do fritézy Easy Fry na podložku. Spusťte program NUGETKY na 180 °C na 16 minut.

Po stranách servírovacích talířů naneste červenou chilli majonézu. Přidejte marinované zelí a zakončete krevetovými kroketami. Dobrou chuť!

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše