Oddělte zelenou a bílou část jarní cibulky. Zelenou část nakrájejte na tenké plátky. Dejte stranou na později.
Připravte si náplň. Do mixéru dejte oloupané krevety, bílé části z jarní cibulky, koriandr, kukuřičný škrob, vejce, polovinu rybí omáčky, červené chilli a kůru z poloviny limetky. Mixujte 3 minuty, dokud směs nevytvoří pastu. Vyjměte náplň z mixéru a přidejte nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Náplň dejte stranou alespoň na 30 minut do lednice.
Mezitím si připravte pikantní omáčku. Dejte žloutek do středně velké misky a přidejte hořčici. Vše prošlehejte, po troškách přidávejte olej. Jakmile směs vytvoří majonézu, přidejte chilli pastu, šťávu z poloviny limetky a kůru z mauricijské limetky. Ochutnejte a dle potřeby dochuťte. Přendejte do servírovací mísy a vychlaďte v lednici.
Připravte si červené zelí. Ve velké míse smíchejte rybí omáčku s rýžovým octem, sójovou omáčkou a olivovým olejem. Z červeného zelí otrhejte listy, pár jich položte na prkénko a nakrájejte na tenké proužky. K nakrájení můžete také použít kolébkový nůž. Z thajské bazalky utrhněte lístky a nakrájejte na malé kousky. Do mísy přidejte zelí a bazalku a promíchejte stěrkou. Nechejte marinovat 10 až 15 minut v lednici.
Vyndejte si krevetovou náplň a tvarujte kuličky. Lehce je rozdrťte na malé placičky a obalte panko strouhankou.
Umístěte placičky do fritézy Easy Fry na podložku. Spusťte program NUGETKY na 180 °C na 16 minut.
Po stranách servírovacích talířů naneste červenou chilli majonézu. Přidejte marinované zelí a zakončete krevetovými kroketami. Dobrou chuť!
Doporučené produkty