• Oběd
  • 21.11.2021

Thajské kuře s limetkou a kokosovým mlékem - recept v chytrém multifunkčním hrnci Tefal Cook4me+

db8912fb-e568-4701-9056-052166f9120d.png
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
13 min

Suroviny

  • 4 ks kuřecí stehýnka (paličky a stehna oddělená)
  • 2 ks lilek, omytý, na kousky 2 až 3 cm
  • 2 ks limetka (šťáva)
  • 6 ks jarní cibulky (cibulky omyté a na dvě stejné půlky)
  • 100 ml kokosové mléko
  • 2 lžíce sezamový olej
  • 2 lžíce rybí omáčka Nuoc mam
  • 2 lžíce čerstvý koriandr, omytý a nasekaný
  • 2 lžičky opražená sezamové semínka
  • 10 g kukuřičný škrob rozmíchaný s malým množstvím vody

POSTUP:

Připravte si ingredience.
 
image.png

Marinujte kuře v limetkové šťávě a omáčce Nuoc mam.
image.png

Do nádoby přidejte sezamový olej.

Cibuli osmahněte.

Dejte stranou.

Osmahněte kuře (v případě potřeby ve více dávkách).
image.png

Šťávu z marinády smíchejte s kukuřičným škrobem.
 
Vložte cibuli zpět do nádoby.
 
Přidejte šťávu z marinády, kokosové mléko a lilek.

image.png
Doba vaření: 13 minut.

Ozdobte koriandrem a sezamovými semínky.

Podávejte.

DOBROU CHUŤ!

image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše