• Nápoje
  • 31.1.2025

Thandai (indický drink) - recept pro varný mixér Tefal Perfectmix Cook

Thandai (indický drink).jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • 2 lžíce mandlí
  • 3 lžíce kešu oříšků
  • 2 lžíce pistácií
  • 80 cl vody
  • 0,5 lžičky semínek fenyklu
  • 0,5 lžičky máku
  • 5 lusků zeleného kardamomu
  • 5 kuliček černého pepře
  • 1 litr plnotučného mléka
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička růžové vody
  • 8 až 10 snítek šafránu na ozdobu
  • Sušené okvětní lístky růží na ozdobu

Mandle, kešu a pistácie dejte do mísy mixéru s vodou. Zavřete víko a zvolte uvedený program.

Tím změknou a budou se snadněji drtit. Sceďte.

Nalijte je do mísy mixéru se zbytkem ingrediencí kromě růžových lístků. Zavřete víko a zvolte uvedený program.

Nechte alespoň 30 minut odstát nebo přes noc vychladit v lednici. To umožní mléku absorbovat všechny ty úžasné chutě.

Přeceďte thandai. Ujistěte se, že jste ze sítka vymáčkli všechno mléko.

Tandai podávejte ve sklenicích s kostkami ledu. Ozdobte snítkami šafránu a sušenými okvětními lístky růží.

TIP: Pokud chcete, můžete přidat drcené pistácie.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše