• Rady & Tipy
  • 8.8.2023

Tipy na grilování pro dospělé i děti

5 (1x)
Tipy na grilování pro dospělé i děti - header 107.png

Máme pro vás několik tipů, jak zvládnout letní grilovačku i s dětmi, abyste si pochutnali vy i vaše ratolesti. Poradíme, co pro děti na gril a jaké recepty vaši malí gurmáni nejvíce ocení.

Užijte si grilovačku, která bude bavit děti i dospělé 

Grilování je oblíbenou letní aktivitou, kterou si plnými doušky užívají dospělí i děti. Plánujete rodinnou grilovačku nebo chcete na grilpárty pozvat také své přátele s malými dětmi? V tom případě se na tuto akci pořádně připravte. V prvé řadě zvolte správná dětská jídla na grilu, která ocení i dospělí, a vyberte také vhodný gril. Právě tato kombinace je zárukou toho, že si grilovačku vychutnají opravdu všichni. 

Co na gril pro děti? Na výběru vhodných surovin záleží

Hledáte tipy na večeři na grilu pro děti? Anebo svým ratolestem chcete připravit grilovaný pokrm k obědu? Rozhodněte se pro recepty, které pohladí nejen dětské chuťové buňky. Důležité je, abyste tato dětská jídla na grilu připravili opravdu z kvalitních surovin. 

Pokud jde o maso na gril pro děti, zvolte nejlépe kuřecí nebo krůtí. Dětem chutná na grilu také ryba. Vyberte však takový druh, který neobsahuje malé kůstky. Co dále na gril pro děti? Perfektní je také čerstvě namleté hovězí maso, ze kterého dětem můžete na grilu připravit domácí burgery nebo masové válečky na špejli. 

Dětská jídla na grilu by měla zahrnovat také dostatek zeleniny. K masovým pokrmům můžete dětem ugrilovat cherry rajčata a rovněž plátky papriky, cukety nebo kukuřice, které předem osolte a pokapejte olivovým olejem.

Marináda na maso pro děti: Jak naložit maso pro děti chutně a zdravě?

Chcete dát dětem kuřecí nebo krůtí maso na gril? Zkuste jej ugrilovat nejen za čerstva, malým gurmánům bude chutnat také předem naložené maso ve speciální marinádě. Jak ovšem na marinádu pro děti, aby byla chutná i zdravá? Vyhněte se ostrému koření, jako je chilli, zázvor nebo kajenský pepř, a nadměrnému množství soli. 

Do marinády na kuřecí maso pro děti můžete naopak přidat například med, olivový olej, bílý jogurt, česnek, mletou sladkou červenou papriku nebo čerstvé bylinky. Z bylinek v marinádě pro děti úžasně chutná například oregano, tymián, rozmarýn či petrželka. 

Recept: Medová marináda na kuřecí maso pro děti

Jaké maso na gril je pro děti nejlepší? 

Pokud pravidelně grilujete s dětmi, velmi záleží, jaký druh grilu používáte. Chcete-li připravit zdravá dětská jídla na grilu, na místo grilu na dřevěné uhlí se rozhodněte pro inteligentní elektrický gril  Tefal Optigrill Elite XL. Proč je tento elektrický gril považován za nejzdravější volbu? 

Tefal Optigrill Elite XL má v sobě zabudovanou chytrou technologii pro automatickou úpravu nastavení podle tloušťky a množství surovin. S pomocí intuitivního asistenta grilování si tak můžete nastavit, že chcete pro děti dokonale propečené maso. Nemusíte se tedy bát, že byste dětem dali následně na talíř málo propečené, nebo naopak připálené maso. 

Díky optimálnímu propečení masa v inteligentním elektrickém grilu Tefal Optigrill Elite XL předejdete tomu, aby se v úplně zpečeném masu vytvořily karcinogenní látky. Také nehrozí, že byste připravili málo propečené maso, jež by mohlo obsahovat nebezpečné bakterie. 

Elektrický gril Optigrill Elite XL navíc využijete s celou rodinou i při grilovačce s přáteli. Může se totiž pochlubit XL grilovací plochou, na které najednou připravíte grilované pochoutky pro 6 až 8 osob. 

Recepty na dětská jídla na grilu 

Abyste si grilovačku s dětmi vychutnali na 100 procent, chce to i ty správné recepty. Máme pro vás několik tipů, co na gril pro děti. Tyto grilovací recepty jsou vhodné pro malé i větší děti. Pochutnají si na nich však i dospělí. 

Grilování s dětmi může být plné zábavy a skvělých chutí. Užít si jej může celá rodina nebo partička přátel, stačí dodržet několik jednoduchých zásad. Díky vhodně vybraným surovinám, receptům a elektrickému grilu dosáhnete zdravějšího grilování i nezapomenutelných chuťových zážitků.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše