Toto vegetariánské jídlo je inspirováno tradiční portugalskou recepturou „bacalhau a bras“, portugalskou treskou.
Oloupejte 230 g brambor, nakrájejte je na čtvrtky a vložte do mísy kuchyňského robotu.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Do misky přidejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje a 75 ml vody.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Po uvaření odložte brambory stranou.
Oloupejte šalotku a stroužek česneku a dejte je do mísy kuchyňského robotu.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Poté odložte stranou a opláchněte misku.
Vybavte robota mixérem.
Do mísy kuchyňského robotu dejte 75 ml smetany a 1 vejce.
Přidejte hrst nasekané čerstvé petrželky, sůl a pepř.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje.
Osmažte připravenou šalotku s česnekem, dokud nebudou průsvitné.
Přidejte brambory a 125 g tofu nakrájeného na kostičky.
Restujte, dokud nejsou brambory uvařené a lehce opečené.
Přidejte smetanovou směs s petrželí a pokračujte v restování další 1-2 minuty na střední teplotě. Směs by měla zůstat mírně tekutá.
Podávejte s nakrájenými černými olivami a jako přílohu servírujte zelený salát.
Doporučené produkty