• Oběd
  • 26.7.2024

Tonkatsu (japonský vepřový řízek) - Tefal Ingenio

Tonkatsu (japonský vepřový řízek).jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
25 min

Suroviny

  • 4 vepřové kotlety nebo ribeye steaky
  • Sůl a pepř
  • 2 lžíce neutrálního oleje
  • 60 g mouky
  • 2 vejce
  • 100 g panko strouhanky
  • Rostlinný olej
  • 40 g jablečného pyré
  • 40 g worcesterské omáčky
  • 2 lžíce mirinu
  • 40 g kečupu
  • 40 g tekutého medu
  • 1 lžíce sladké sójové omáčky
  • 0,5 lžičky mletého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce rýžového octa

KROK 1: Vepřové kotlety nebo ribeye steaky osolte a opepřete. Obě strany masa lehce potřete olejem a poté obalte moukou. Vepřové maso ponořte do rozšlehaného vejce a poté do panko strouhanky, lehce přitlačte. Dejte stranou.

KROK 2: Troubu předehřejte na 200°C.

KROK 3: V pánvi na středním stupni rozehřejte trošku oleje. Před vložením ingrediencí počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Přidejte na pánev obalené řízky a opékejte asi 5 minut z každé strany, dokud nezezlátnou.

KROK 4: Vložte do trouby a sejměte odnímatelnou rukojeť Ingenio. Nechte 15 minut vařit.

KROK 5: Mezitím si připravte omáčku smícháním jablečného pyré, worcesterské omáčky, mirinu, kečupu, medu, sladké sójové omáčky, zázvorového prášku, mletého česneku a rýžového octa v malé misce. Vše mixujte ručním mixérem po dobu 30 sekund, dokud nebude omáčka hladká.

KROK 6: Hotové vepřové řízky podávejte s omáčkou tonkatsu.

TIP: Omáčka Tonkatsu pochází z Japonska, kde byla vytvořena, aby doprovázela ikonický obalovaný řízek a stala se základem japonské kuchyně. Pro ještě křupavější texturu můžete své vepřové kotlety opéct tak, že je dvakrát obalíte rozšlehaným vejcem a panko strouhankou, než je opečete na pánvi. Suroviny najdete v asijských obchodech s potravinami nebo na internetu.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše