KROK 1: Vepřové kotlety nebo ribeye steaky osolte a opepřete. Obě strany masa lehce potřete olejem a poté obalte moukou. Vepřové maso ponořte do rozšlehaného vejce a poté do panko strouhanky, lehce přitlačte. Dejte stranou.
KROK 2: Troubu předehřejte na 200°C.
KROK 3: V pánvi na středním stupni rozehřejte trošku oleje. Před vložením ingrediencí počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Přidejte na pánev obalené řízky a opékejte asi 5 minut z každé strany, dokud nezezlátnou.
KROK 4: Vložte do trouby a sejměte odnímatelnou rukojeť Ingenio. Nechte 15 minut vařit.
KROK 5: Mezitím si připravte omáčku smícháním jablečného pyré, worcesterské omáčky, mirinu, kečupu, medu, sladké sójové omáčky, zázvorového prášku, mletého česneku a rýžového octa v malé misce. Vše mixujte ručním mixérem po dobu 30 sekund, dokud nebude omáčka hladká.
KROK 6: Hotové vepřové řízky podávejte s omáčkou tonkatsu.
TIP: Omáčka Tonkatsu pochází z Japonska, kde byla vytvořena, aby doprovázela ikonický obalovaný řízek a stala se základem japonské kuchyně. Pro ještě křupavější texturu můžete své vepřové kotlety opéct tak, že je dvakrát obalíte rozšlehaným vejcem a panko strouhankou, než je opečete na pánvi. Suroviny najdete v asijských obchodech s potravinami nebo na internetu.
Doporučené produkty