• Oběd
  • 14.4.2025

Tradiční marocká harira - Tefal Ingenio

Tradiční marocká harira.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
60 min

Suroviny

  • 200 g jehněčího na dušení, nakrájeného na 2 cm kostky
  • 250 g cizrny, namočené den předem
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 1 lžíce margarínu
  • 100 g čočky
  • 1 řapíkatý celer, nakrájený
  • 50 g mouky
  • 20 cl rajčatového coulis
  • 150 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička drcených semínek koriandru
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1 špetka šafránu
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 1 lžička chilli omáčky
  • Sůl a pepř
  • 100 g těstovin Bird's tongue (nebo hrst nudlí)
  • 1 svazek nasekaného čerstvého koriandru (asi 50 g)

KROK 1: Před opékáním jehněčího masa rozehřejte pánev o průměru 20 cm na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal úplně zčervená. Maso pár minut opékejte.

KROK 2: Přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.

KROK 3: Přidejte čočku, cizrnu, řapíkatý celer, rajčatové coulis a rajčatový protlak. Dobře promíchejte.

KROK 4: Posypte koriandrem, zázvorem, skořicí, šafránem, solí a pepřem. Míchejte, dokud se koření rovnoměrně nerozloží.

KROK 5: Postupně přidávejte mouku, míchejte, aby nevznikly hrudky.

KROK 6: Zalijte kuřecím vývarem a chilli omáčkou a přiveďte k varu. Snižte plamen a vařte asi 50 minut, nebo dokud maso a čočka nezměknou.

KROK 7: Přidejte těstoviny Bird's tongue a vařte dalších 10 minut nebo dokud nejsou al dente.

KROK 8: Těsně před podáváním vmíchejte nasekaný čerstvý koriandr.

TIP: Pro hladší texturu můžete před přidáním ptačích jazyků trochu polévky rozmixovat. Podávejte hariru s měsíčky citronu pro dotek svěžesti.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše