Postup:
1. Hladkou mouku, polohrubou mouky, žloutky, mléko, vanilkový cukr, rum a cukr krystal vymíchejte v hladké těsto. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a opatrně je vmíchejte do těsta.
2. Rozehřejte nepřilnavou pánev Tefal Unlimited, která je určena na přípravu palačinek, dejte na ni kousek másla a rovnoměrně nalijte zhruba 1/3 těsta na trhance. Placka na trhance by měla mít zhruba 2 centimetry. Až okraje zezlátnou, placku dopečte na pánvi také na na druhé straně.
3. Hotovou placku roztrhejte na kousky, které dejte znovu na pánev s máslem a 1 lžičkou cukru. Cukr zkaramelizuje a okraje trhance se opečou do křupava.
4. Trhance na talíři pokapejte medem nebo javorovým sirupem a poprašte moučkovým cukrem. Výborně chutnají doplněné o čerstvé maliny nebo o vařená jablka s rozinkami.
Doporučené produkty