• Oběd
  • 14.1.2022

Tuňákové calzone - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

1-50.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 8 g pekařské droždí
  • 150 ml voda
  • 200 g mouka
  • 2 polévková lžíce olivový olej
  • 1 čajová lžička sůl
  • 150 g mozzarella
  • 60 g ricotta
  • 200 g tuňák z plechovky
  • 50 g černé olivy bez pecek
  • 2 polévková lžíce rajčatová pasta
  • 1 čajová lžička oregáno
  • 1 žloutek
  • sůl
  • pepř

Těsto pomocí špachtle vyndejte, utvořte z něj bochánek a dejte jej na 2 hodiny odpočívat do mísy přikryté utěrkou. Sundejte mixovací nástavec a mísu umyjte.

Předehřejte troubu na 180 °C. Do mísy přidejte 150 g mozzarelly, 60 g ricotty, 200 g tuňáka, 50 g oliv bez pecek a lžičku oregána. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Těsto si rozprostřete na pomoučené ploše. Rozválejte těsto do kruhu a potřete ho 2 lžícemi rajčatové pasty.

Špachtlí si rozprostřete připravenou náplň po jedné polovině těsta. Přeložte na půl a konce pevně spojte prsty. Potřete calzone žloutkem.

Calzone dejte na plech a nechte péct v troubě 20 minut na 180 °C .

Servírujte ihned.

Nalijte do mísy 150 ml vody a přidejte 8 g droždí. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Přidejte 200 g mouky, lžičku soli a 2 lžíce olivového oleje. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše