• Snídaně
  • 30.6.2023

Tuniský sendvič chapati

tunisian chapati.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

Na bochníky chleba:

  • 200 g mouky na pečivo + 1 lžíce na pracovní plochu
  • 50 g extra jemné semoliny
  • 4 g jemné soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 5 g čerstvého pekařského droždí (nebo 3 g sušeného pekařského droždí)
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 150 ml teplé vody

Na náplň:

  • 300 g kuřecích stripsů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 špetka kmínu
  • 1 špetka mletého koriandru
  • 4 vejce
  • 20 g másla
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 4 plátky čedaru
  • 100 g nakládané papriky nakrájené na malé kousky
  • Harissa (volitelné)

V míse mixéru smíchejte mouku, semolinu, sůl a prášek do pečiva. Udělejte důlek a přidejte pekařské droždí, cukr a olej. Začněte s hnětením těsta a postupně přilévejte dvě třetiny vody.

Těsto vypracujte a položte na lehce pomoučenou pracovní plochu. Pokračujte v ručním hnětení a postupně přidávejte zbývající vodu (těsto by mělo být elastické a lehce lepivé). Těsto a mísu potřete olejem a nechejte 2 hodiny kynout zakryté vlhkou utěrkou.

Jakmile těsto vykyne, vytlačte z něj vzduch a položte jej na olejem potřenou pracovní plochu. Z těsta vytvořte 6 kuliček, které pak lehce rozválejte. Položte je na olejem vymazaný plech a dobře rozmístěte. Zakryjte potravinářskou fólií a nechejte 45 minut kynout.

Před přidáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a vyčkejte, dokud Thermo-Signal zcela nezčervená.

Umístěte jednu nebo dvě kuličky těsta do pánve a mírně je zploštěte. Opékejte na středním plameni asi 5 až 6 minut z každé strany.

Smíchejte olej s kořením a potřete kuřecí nudličky. Vejce rozšlehejte s nasekanou petrželkou, osolte a opepřete.

Před přidáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a vyčkejte, dokud Thermo-Signal zcela nezčervená.

Osmahněte kuřecí maso na vysoké teplotě, poté snižte plamen a opékejte dalších 10 minut, aby se propeklo. Dejte stranou na talíř a nakrájejte na malé kousky.

Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte lžíci rozšlehaných vajec. Smažte 3 minuty, v polovině otočte. Udržujte teplotu a opakujte stejný postup, abyste vytvořili 4 malé omelety.

Každou placku chleba rozřízněte podélně na polovinu. Potřete trochou harissy a paprikou. Přidejte omeletu, maso a plátek čedaru.

Tuniské sendviče chapati zahřejte na pánvi na středním plameni.

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše