Úchvatná domácí čokoládová pěna - recept pro Masterchef Grande QB813
Počet osob
8
Obtížnost
lehký
Příprava
10 min
Vaření
120 min
Suroviny
200 g čokolády na vaření
100 g cukru
50 g másla
6 vajec
mísa
metla na šlehání
BUDETE POTŘEBOVAT:
mísu a metlu na šlehání POSTUP:
Rozlámejte čokoládu na kousky. Vložte ji s máslem nakrájeným na kousky do misky a nechte rozpustit cca minutu v mikrovlnné troubě. V nerezové míse s nasazenou metlou a víkem šlehejte bílky na nejvyšší rychlost tak dlouho, dokud sníh nebude vytvářet pevné špičky. Bude to trvat zhruba jeden a půl minuty. Za stálého míchání přidávejte cukr a míchejte ještě asi minutu. Rozmíchejte metličkou rozpuštěnou čokoládu s máslem dohladka a za stálého míchání přidejte 4 žloutky. Přidejte lžíci ušlehaných bílků a pořádně promíchejte. Potom do této směsi lehce vmíchejte zbytek našlehaných bílků. Dejte na několik hodin do lednice.
Tip: Do našlehaných bílků přidejte jemně nastrouhanou pomerančovou kůru.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.