• Dezerty
  • 3.5.2021

Úchvatná domácí čokoládová pěna - recept pro Masterchef Grande QB813

Digital-ADOBE-KRUPS-Social-Media-Gerichte.png
Počet osob
Počet osob
8
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
120 min

Suroviny

  • 200 g čokolády na vaření
  • 100 g cukru
  • 50 g másla
  • 6 vajec

  • mísa
  • metla na šlehání

BUDETE POTŘEBOVAT:

mísu a metlu na šlehání
image.png
POSTUP:

Rozlámejte čokoládu na kousky.
Vložte ji s máslem nakrájeným na kousky do misky a nechte rozpustit cca minutu v mikrovlnné troubě.
V nerezové míse s nasazenou metlou a víkem šlehejte bílky na nejvyšší rychlost tak dlouho, dokud sníh nebude vytvářet pevné špičky.
Bude to trvat zhruba jeden a půl minuty.
Za stálého míchání přidávejte cukr a míchejte ještě asi minutu.
Rozmíchejte metličkou rozpuštěnou čokoládu s máslem dohladka a za stálého míchání přidejte 4 žloutky.
Přidejte lžíci ušlehaných bílků a pořádně promíchejte.
Potom do této směsi lehce vmíchejte zbytek našlehaných bílků.
Dejte na několik hodin do lednice.

Tip: Do našlehaných bílků přidejte jemně nastrouhanou pomerančovou kůru.
image.png

Doporučené produkty




Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše