• Dezerty
  • 3.5.2021

Vanilkové makronky s mušelínovým krémem pro začátečníky - recept pro Masterchef Grande QB813

Digital-ADOBE-KRUPS-Social-Media-Gerichte (1).png
Počet osob
Počet osob
25
Obtížnost
Obtížnost
náročný
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
44 min

Suroviny

Na přípravu makrónek:

  • 200 g moučkového cukru
  • 200 g mletých mandlí
  • 2× 80 g bílků
  • 200 g krupicového cukru
  • 7,5 cl vody
  • ½ vanilkového lusku

Na mušelínový krém:

  • 50 cl mléka
  • 6 žloutků
  • 125 g cukru
  • 100 g másla
  • 20 g mouky
  • 30 g kukuřičné mouky
  • ½ vanilkového lusku

  • mísa
  • metla na šlehání

BUDETE POTŘEBOVAT:
mísu a šlehací metlu
image.png
POSTUP:

Příprava makronek:

Smíchejte 200 g moučkového cukru a 200 g mletých mandlí v kuchyňském robotu.
Tato směs se nazývá “tant pour tant”. Přesejte “tant pour tant” a odložte stranou.
Vodu s krupicovým cukrem přiveďte bez míchání k varu; použijte teploměr pro kontrolu teploty sirupu, která by neměla přesáhnout 115 °C.
K nerezové míse připojte šlehací metlu a šlehejte 80 g bílků rychlostí 6 tak dlouho, dokud se nezačnou tvořit tuhé špičky.
Až sirup dosáhne teploty 105 °C, zvyšte rychlost mixéru na maximum.
Při teplotě sirupu 115 °C, začněte ho vlévat tenkým pramínkem za stálého šlehání do bílků.
Tuto směs šlehejte ještě 6 minut, dokud částečně nevychladne.
Zbytek nerozšlehaných bílků (80 g) přidejte k přesátým mandlím s cukrem a míchejte, dokud směs nemá hladkou konzistenci.
Rozkrojte vanilkový lusk napůl, vyškrabte semínka z jedné poloviny a přidejte je do směsi.
Smíchejte třetinu sněhu s marcipánem, aby se marcipán trochu uvolnil, a poté přimíchejte zbytek sněhu.
Míchejte pomocí stěrky, směrem ode dna vzhůru, asi jednu minutu.
Naplňte zdobicí sáček s dírkou o průměru 8 mm touto směsí.
Plech vyložte pečicím papírem.
Pomocí sáčku tvořte kupičky velikosti vlašského ořechu rovnoměrně rozmístěné na plechu.
Jemně poklepejte na spodní stranu plechu a nechejte sušit 30 minut při pokojové teplotě.
Předehřejte troubu na teplotu 150 °C.
Pečte 14 minut, potom položte pečicí papír na navlhčenou pracovní plochu, aby makronky šly snadněji odloupnout.

Příprava vanilkového mušelínového krému:

zahřejte mléko na mírném ohni a přidejte semínka z druhé poloviny vanilkového lusku.
V nerezové míse s nasazenou metlou šlehejte žloutky s cukrem 2 minuty maximální rychlostí,
potom přidejte mouku a kukuřičný škrob a šlehejte ještě minutu rychlostí 4.
Směs zalijte horkým mlékem, ručně metličkou zašlehejte a na mírném ohni vařte 3-4 minuty do doby, než krém zhoustne.
Odstavte z plotny a vmíchejte na kostky nakrájené máslo.
Krém nalijte do vzduchotěsné nádoby a odložte aspoň na hodinu a půl do lednice.

Slepování makronek:

Naplňte zdobicí sáček s dírkou o průměru 8 mm krémem a naplňte jednu polovinu makronky.
Nahoru přiklopte druhou část a uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.

Tip: Vanilku můžete nahradit malinovou dření (sušenou mrazem) a přidat růžové barvivo do směsi na výrobu makronek.

image.png

Doporučené produkty



Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše