Tento recept vyžaduje, abyste masovou směs nechali přes noc odležet. Maso a slaninu nakrájejte na 5cm kousky. Stroužek česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Bobule jalovce rozdrťte a lístky rozmarýnu nasekejte nadrobno. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience s ginem a pepřem. Zakryjte směs potravinářskou fólií a nechejte přes noc marinovat v lednici.
Druhý den marinované maso vyndejte a rozemelte jemným mlýnkem na maso. Pokud mlýnek na maso nemáte, nakrájejte maso velmi ostrým nožem najemno. Nádivku lehce dochuťte solí a poté promíchejte stěrkou, abyste získali rovnoměrnou strukturu. Z náplně vytvarujte kuličky o hmotnosti asi 50 g a dejte je do lednice.
V malé misce smíchejte sójovou omáčku, med, jablečný ocet a kukuřičnou mouku. Pokud jsou brusinky velké, rozkrojte je na dvě části a přidejte je do směsi.
Vložte masové kuličky do fritézy Easy Fry s grilovacím plechem a spusťte program NUGETKY na 200 °C na 15 minut.
Nalijte sójovou omáčku a brusinkovou směs do střední pánve. Přidejte osmažené masové kuličky a na středním plameni přiveďte k varu. Masové kuličky v omáčce promíchejte, aby se obalily a získaly tak pěkný lesklý vzhled.
Ihned podávejte a vychutnejte si výsledek.