• Dezerty
  • 6.12.2021

Vánoční štědrák, jablkovo skořicový krém, perníková zmrzlina - vánoční recept od šéfkuchaře Martina Kolníka #tefalvanocnimenu

Vanocni stedrak4.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
5 min

Suroviny

  • 300 g polohrubé mouky
  • ½ hrnku mléka
  • máslo
  • 2 lžíce cukru
  • 20 g droždí
  • 5 vajec
  • citron
  • sůl
  • 200 g povidel
  • vanilkový cukr
  • 200 g mletého máku
  • 300 g tvarohu
  • Rozinky
  • 3 jablka
  • 250 ml smetany na vaření
  • perníkové koření

Pomocí Masterchef Grande si připravíme kynuté těsto (mouka, mléko, droždí, cukr, žloutek) a necháme nakynout.
Mezitím si připravíme náplně:
Povidlová – povidla, vanilkový cukr
Tvarohová – tvaroh, sníh z bílků, žloutek, citron, rozinky
Maková – mletý mák, máslo, cukr

Těsto si rozdělíme na tři části, naplníme náplněmi a dáme péct do Cook4me+ s Extra Crisp Lid na 180 stupňů na 25 minut.
Jablka si očistíme, nakrájíme, přidáme skořici a dáme do Cook4me+ na program jablka na 5 minut.
Po uvaření rozmixujeme.
Smetanu si svaříme se žloutky na 70 stupňů, přidáme perníkové koření, necháme vychladnout a dáme do mrazáku.


Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše