Vánoční štědrák, jablkovo skořicový krém, perníková zmrzlina - vánoční recept od šéfkuchaře Martina Kolníka #tefalvanocnimenu
Počet osob
2
Obtížnost
lehký
Příprava
15 min
Vaření
5 min
Suroviny
300 g polohrubé mouky
½ hrnku mléka
máslo
2 lžíce cukru
20 g droždí
5 vajec
citron
sůl
200 g povidel
vanilkový cukr
200 g mletého máku
300 g tvarohu
Rozinky
3 jablka
250 ml smetany na vaření
perníkové koření
Pomocí Masterchef Grande si připravíme kynuté těsto (mouka, mléko, droždí, cukr, žloutek) a necháme nakynout. Mezitím si připravíme náplně: Povidlová – povidla, vanilkový cukr Tvarohová – tvaroh, sníh z bílků, žloutek, citron, rozinky Maková – mletý mák, máslo, cukr
Těsto si rozdělíme na tři části, naplníme náplněmi a dáme péct do Cook4me+ s Extra Crisp Lid na 180 stupňů na 25 minut. Jablka si očistíme, nakrájíme, přidáme skořici a dáme do Cook4me+ na program jablka na 5 minut. Po uvaření rozmixujeme. Smetanu si svaříme se žloutky na 70 stupňů, přidáme perníkové koření, necháme vychladnout a dáme do mrazáku.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.