• Svačina
  • 24.11.2023

Vánoční - sváteční sandwich od šéfkuchaře Ondry Slaniny #TefalZimniRecepty

5 (1x)
#TS4_sandwitch.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • 12 plátků dýňového chleba
  • 4 vejce
  • 300 g šunka od kosti (plátky)
  • 300 g americká slanina
  • 100 g žervé
  • 100 g máslo
  • Tymián (snítka)
  • Rozmarýn (větvička)
  • Plocholistá petržel (snítka)
  • 1 stroužek česnek
  • 2x rajče
  • 1x salátová okurka (na kolečka)
  • 200 g ementál (plátky)
  • 2x červená cibule
  • 2x jarní cibulka

Postup:

Grill nastavíme na manuál a stupeň č.4.

Nakrájíme červenou cibuli a jarní cibulku.

Dáme do mísy a grilujeme.

Slanina na druhý rošt.

Mezitím připravíme bylinkové máslo:

Nasekáme tymián, rozmarýn a petržel.

Utřeme česnek.

Vezmeme žervé a máslo, vše dáme do misky. Opepříme. Zamícháme vše dohromady.

Zároveň hlídáme gril. Případně otočíme slaninu. Promícháme cibuli.

Vyndáme suroviny z grilu na připravený talíř.

Vyklepneme vejce do zapékací mísy. Na druhou stranu grilovací plochy dáme opéct dýňový chléb.

Nakrájíme rajčata a salátovou okurku.

Hlídáme gril.

Vyjmeme opečený chléb.

Vejce osolíme a opepříme, přiklopíme a necháme dodělat.

Vyjmeme vejce a můžeme kompletovat sandwich.

Grill nastavíme na režim sandwich.

Chléb rozložíme na prkýnku. Potřeme bylinkovým máslem (obě strany). Přidáme směs cibule. Slaninu. Na druhý chléb dáme rajče, okurku, šunku, sýr a vejce a přiklopíme.

Vložíme do grilu a přiklopíme. Necháme zapéct dozlatova.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše