• Oběd
  • 4.8.2023

Veganská moussaka

vegan moussaka.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
58 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • 300 g sušené zelené čočky
  • 800 g bylinkového rajčatového coulis, ochuceného
  • 300 ml vody
  • 2 lžičky italského koření
  • 300 g lilku, nakrájeného na 2cm proužky, grilovaného
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 90 g margarínu
  • 90 g mouky
  • 900 ml sójového mléka
  • 20 g strouhaného sýra rostlinného původu
  • Sůl, pepř

Tento recept vyžaduje víko Extra Crisp.

Připravte si ingredience.

Do nádoby dejte čočku, rajčatové coulis, vodu a italské koření.

Tlakové vaření: 24 minut.

Přemístěte obsah nádoby do jiné a dejte stranou.

Do vyprázdněné nádoby dejte margarín a mouku.

Smažte asi 5 minut, dokud směs nezezlátne.

Přidejte sójové mléko. Neustále šlehejte po dobu 4 minut. Dejte stranou.

Do nádoby dejte polovinu lilku a polovinu čočky. Opakujte tento krok.

Přelijte bešamelovou omáčkou. Posypte strouhaným sýrem.

Vypněte Cookeo a nasaďte víko Extra Crisp. Nastavte na program č. 2 na 30 minut.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše