• Svačina
  • 4.8.2023

Veganská panna cotta s coulis z bobulovin

vegan panacotta.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
11 min

Suroviny

  • 500 ml mandlového mléka
  • 100 ml plnotučného kokosového mléka
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 5 g agar-agaru
  • 250 g červených bobulovin (maliny, borůvky, ostružiny atd.)
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 ml vody
  • 0,5 lžičky přírodního vanilkového extraktu
  • Šťáva z 0,5 citronu

Do mísy mixéru nalijte mandlové mléko, kokosové mléko, cukr, vanilkový extrakt a agar-agar. Zavřete víko a nastavte program na MIXOVÁNÍ při rychlosti 5 na 20 sekund.

Poté nastavte program na OHŘEV při 95 °C na 10 minut.

Krém nalijte do 6 jednotlivých formiček a dejte do lednice alespoň na 3 hodiny.

Připravte coulis z červeného ovoce: červené ovoce, cukr, vodu, vanilkový extrakt a citronovou šťávu dejte do umyté a osušené mísy mixéru.

Zavřete víko a nastavte program na MIXOVÁNÍ při rychlosti 5 na 1 minutu.

Nalijte do nádoby a dejte do lednice.

Panna cottu podávejte přelitou coulis z červených bobulovin.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše