• Oběd
  • 4.8.2023

Veganské kofty

vegan kofta.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

  • 150 g jemně strukturovaného sójového proteinu
  • 450 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 0,5 lžičky směsi chilli koření
  • 1 špetka skořice
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 jemně nasekané stroužky česneku
  • 15 g najemno nasekané čerstvé petrželky
  • 135 g cizrnové mouky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • Troška olivového oleje

Omáčka:

  • 140 g okurky (asi 0,5 okurky)
  • 120 g jogurtu ze sójového mléka
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1 lžička nasekaných lístků čerstvé máty
  • Sůl

Do hrnce dejte sójový protein, vodu, sůl, kmín, koriandr, papriku, chilli koření a skořici. Opékejte na mírném ohni 10 minut, dokud se voda zcela neodpaří. Pravidelně míchejte. Nechejte vychladnout.

Do mísy dejte nakrájenou cibuli, česnek, petržel a cizrnovou mouku. Přidejte opečený sójový protein. Zalijte sójovou omáčkou a promíchejte. Přikryjte čistou utěrkou a nechejte 10 minut odpočinout.

Okurku oloupejte. Odstraňte semínka a okurku nastrouhejte. Dejte do čisté utěrky a vymačkejte co nejvíce vody.

Nastrouhanou okurku dejte do mísy a smíchejte s jogurtem ze sójového mléka, stroužkem česneku, mátou a solí. Dejte stranou na chladné místo.

Rukama vytvarujte kofty na špejle. Počítejte s 2 kusy na osobu.

Před přidáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a vyčkejte, dokud Thermo-Signal zcela nezčervená.

Kofty opékejte po 4 kusech na olivovém oleji na středním plameni dozlatova ze všech stran.

Kofty podávejte s okurkovou omáčkou. Podávejte se salátem tabbouleh, měsíčky citronu a tureckým chlebem.

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše