• Oběd
  • 27.1.2022

Veganské penne ve stylu mac'n cheese - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

8-2.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
0 min
Vaření
Vaření
60 min

Suroviny

  • 200 g máslová dýně
  • 40 g oříšky kešu
  • 120 ml rostlinné mléko
  • 10 g bramborový škrob
  • 50 g veganský strouhaný sýr
  • 200 g těstoviny penne
  • sůl
  • pepř
  • sladká papriky

Bramborový škrob můžete nahradit kukuřičným škrobem.

Pro mac'n cheese light, které nejsou veganské, můžete rostlinné mléko nahradit kravským a veganský sýr strouhaným ementálem.

Máslovou dýní podélně rozpulte, odstraňte semínka a polovinu dýně pečte 45 až 50 minut v troubě na 200 °C, dokud nebude slupka měkká.

Nechte vychladnout.

Do nádoby robotu vložte 40 g kešu.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Dejte stranou.

Jakmile je máslová dýně upečená a vychladlá, dejte 200 g do nádoby robotu.

Přidejte 120 ml rostlinného mléka, 10 g bramborového škrobu, 30 g strouhaného veganského sýru, sůl, pepř a sladkou papriku.

 Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

200 g penne uvařte dle pokynů na balení. Slijte a vraťte do hrnce.

Omáčku přidejte do penne a zamíchejte špachtlí či dřevěnou měchačkou, dokud nebudou všechny těstoviny obaleny v omáče.

Posypte 20 g veganského strouhaného sýra a připravenými kešu oříšky.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše