Bramborový škrob můžete nahradit kukuřičným škrobem.
Pro mac'n cheese light, které nejsou veganské, můžete rostlinné mléko nahradit kravským a veganský sýr strouhaným ementálem.
Máslovou dýní podélně rozpulte, odstraňte semínka a polovinu dýně pečte 45 až 50 minut v troubě na 200 °C, dokud nebude slupka měkká.
Nechte vychladnout.
Do nádoby robotu vložte 40 g kešu.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Dejte stranou.
Jakmile je máslová dýně upečená a vychladlá, dejte 200 g do nádoby robotu.
Přidejte 120 ml rostlinného mléka, 10 g bramborového škrobu, 30 g strouhaného veganského sýru, sůl, pepř a sladkou papriku.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
200 g penne uvařte dle pokynů na balení. Slijte a vraťte do hrnce.
Omáčku přidejte do penne a zamíchejte špachtlí či dřevěnou měchačkou, dokud nebudou všechny těstoviny obaleny v omáče.
Posypte 20 g veganského strouhaného sýra a připravenými kešu oříšky.
Doporučené produkty