• Svačina
  • 27.6.2023

Veganské tteokbokki v korejském stylu

teokbokki.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
5 min
Vaření
Vaření
2 min

Suroviny

  • 120 g dušených brambor
  • 50 g dušené mrkve
  • 75 g solených arašídů
  • 250 ml sójového mléka
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžíce tapiokové mouky
  • 2 lžíce sladových kvasnic
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička misa
  • 1 lžička hořčičného prášku
  • 0,5 lžičky mleté papriky
  • 0,5 lžičky cibulového prášku
  • 0,5 lžičky česnekového prášku
  • 0,5 lžičky soli
  • 900 g tteokbokki (korejské rýžové koláčky)

Vložte všechny ingredience kromě soli a tteokbokki do mísy mixéru.

Zavřete víko. Mixujte při střední rychlosti po dobu 2 minut.

Vařte tteokbokki v pánvi s vodou asi 6 minut, dobu vaření upravte dle pokynů na obalu. Sceďte a dejte stranou.

Omáčku z mixéru dejte na pánev a vařte 3 minuty. Ochutnejte a případně dosolte. Přidejte tteokbouki. Pokud se vám omáčka zdá příliš hustá, přidejte trochu vody.

Ihned podávejte.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše