KROK 1: Smíchejte droždí a vodu v nádobě.
KROK 2: Přidejte mouku, bramborové pyré, olej, cukr a sůl. Hněťte do hladké, homogenní textury (můžete použít mixér pro tento krok).
KROK 3: Nechte těsto odpočívat při pokojové teplotě po dobu 30 minut.
KROK 4: Když těsto začne kynout, natáhněte okraje směrem ke středu těsta, aby získalo svou pružnost. Nechte opět odpočívat 30 minut.
KROK 5: Rozdělte těsto na počet housek, které chcete připravit, a každou z nich vytvarujte do kuličky. Nechte odpočívat 30 minut při pokojové teplotě.
KROK 6: Před zapnutím umístěte plech na pečení do svého OptiGrillu. Zavřete gril a zapněte ho. Program Manuál je automaticky vybraný. Vyberte nastavení oranžové barvy tlačítkem M a stiskněte OK. Jakmile je předehřívání dokončeno, umístěte polovinu housek přímo do nástavce a poté pomocí mašlovačky zvlhčete vrch. Posypte sezamovými semínky a zavřete víko. Nechte vařit 12 minut.
KROK 7: Opakujte postup se zbývajícími houskami.
KROK 8: Mezitím připravte omáčku. Smíchejte všechny ingredience na omáčku v nádobě. Odložte na chladné místo.
KROK 9: V jiné nádobě smíchejte houby s česnekem, olejem a bylinkami. Ochuťte solí.
KROK 10: Když jsou housky upečené, přidejte houby a česnek do nástavce na pečení a zavřete víko. Nechte vařit 15 minut.
KROK 11: Při sestavování burgerů, rozřízněte housky na 2 a potřete omáčkou. Přidejte list salátu a poté upečenou houbu s plátky česneku. Pokračujte plátkem veganského sýra na vrch.
KROK 12: Zakryjte vrškem housky a stáhněte hned.
TIP: Na marinování hub můžete použít koření podle svého výběru.
Doporučené produkty