Lilek omyjte a odstraňte stopku. Nakrájejte podélně na 0,5 cm silné proužky. Posypte z obou stran solí a nechejte 1 hodinu odpočinout. Opláchněte proužky lilku velkým množstvím vody a osušte papírovými utěrkami. Mouku, sůl a pepř dejte do mělké misky a dobře promíchejte. Nalijte sójové mléko do další hluboké misky. Do jiné nádoby dejte strouhanku, sladové kvasnice, česnek a promíchejte. Plátky lilku jeden po druhém obalte v mouce, poté namáčejte v mléce, a nakonec obalte ve strouhance. Strouhanku na plátky přitlačte. Před přidáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a vyčkejte, dokud Thermo-Signal zcela nezčervená. Obalené plátky lilku opékejte na mírném plameni 5 minut z každé strany na kapce olivového oleje. Měly by být dozlatova opečené. Podávejte s rukolou ochucenou olivovým olejem, balzamikovým octem a mořskou solí. Posypte piniovými oříšky a podávejte s rajčatovou omáčkou.
Lilek omyjte a odstraňte stopku. Nakrájejte podélně na 0,5 cm silné proužky. Posypte z obou stran solí a nechejte 1 hodinu odpočinout.
Opláchněte proužky lilku velkým množstvím vody a osušte papírovými utěrkami.
Mouku, sůl a pepř dejte do mělké misky a dobře promíchejte. Nalijte sójové mléko do další hluboké misky. Do jiné nádoby dejte strouhanku, sladové kvasnice, česnek a promíchejte.
Plátky lilku jeden po druhém obalte v mouce, poté namáčejte v mléce, a nakonec obalte ve strouhance. Strouhanku na plátky přitlačte.
Před přidáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a vyčkejte, dokud Thermo-Signal zcela nezčervená.
Obalené plátky lilku opékejte na mírném plameni 5 minut z každé strany na kapce olivového oleje. Měly by být dozlatova opečené.
Podávejte s rukolou ochucenou olivovým olejem, balzamikovým octem a mořskou solí. Posypte piniovými oříšky a podávejte s rajčatovou omáčkou.