• Oběd
  • 4.8.2023

Veganský lilek po milánsku

vegan aubergine.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 300 g lilku (1 velký nebo 2 malé)
  • 1 lžička jemné soli
  • 75 g hladké bílé mouky
  • 1 špetka jemné soli
  • 1 špetka pepře
  • 75 g neslazeného sójového mléka
  • 75 g strouhanky
  • 20 g sladových kvasnic
  • 1 lžička sušeného česneku
  • Troška olivového oleje
  • 1 sklenička rajčatové omáčky
  • 80 g omyté a probrané rukoly
  • Troška olivového oleje
  • 1 kapka balzamikového octa
  • 1 špetka mořské soli
  • 2 lžíce pražených piniových oříšků

Lilek omyjte a odstraňte stopku. Nakrájejte podélně na 0,5 cm silné proužky. Posypte z obou stran solí a nechejte 1 hodinu odpočinout. Opláchněte proužky lilku velkým množstvím vody a osušte papírovými utěrkami. Mouku, sůl a pepř dejte do mělké misky a dobře promíchejte. Nalijte sójové mléko do další hluboké misky. Do jiné nádoby dejte strouhanku, sladové kvasnice, česnek a promíchejte. Plátky lilku jeden po druhém obalte v mouce, poté namáčejte v mléce, a nakonec obalte ve strouhance. Strouhanku na plátky přitlačte. Před přidáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a vyčkejte, dokud Thermo-Signal zcela nezčervená. Obalené plátky lilku opékejte na mírném plameni 5 minut z každé strany na kapce olivového oleje. Měly by být dozlatova opečené. Podávejte s rukolou ochucenou olivovým olejem, balzamikovým octem a mořskou solí. Posypte piniovými oříšky a podávejte s rajčatovou omáčkou.

Lilek omyjte a odstraňte stopku. Nakrájejte podélně na 0,5 cm silné proužky. Posypte z obou stran solí a nechejte 1 hodinu odpočinout.

Opláchněte proužky lilku velkým množstvím vody a osušte papírovými utěrkami.

Mouku, sůl a pepř dejte do mělké misky a dobře promíchejte. Nalijte sójové mléko do další hluboké misky. Do jiné nádoby dejte strouhanku, sladové kvasnice, česnek a promíchejte.

Plátky lilku jeden po druhém obalte v mouce, poté namáčejte v mléce, a nakonec obalte ve strouhance. Strouhanku na plátky přitlačte.

Před přidáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a vyčkejte, dokud Thermo-Signal zcela nezčervená.

Obalené plátky lilku opékejte na mírném plameni 5 minut z každé strany na kapce olivového oleje. Měly by být dozlatova opečené.

Podávejte s rukolou ochucenou olivovým olejem, balzamikovým octem a mořskou solí. Posypte piniovými oříšky a podávejte s rajčatovou omáčkou.

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše