• Svačina
  • 27.1.2022

Veganský sýr s česnekem a pažitkou - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

9-17.jpg
Počet osob
Počet osob
0
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
792 min
Vaření
Vaření
3 min

Suroviny

  • 100 g kešu oříšky
  • 15 ml citrónová šťáva
  • 2 g agar-agar
  • 5 polévkových lžic voda
  • 1 polévková lžíce nasekaná pažitka
  • 1 stroužek česnek
  • sůl
  • pepř

100 g kešu namočte alespoň na 8 hodin.

Namočené kešu opláchněte a poté vložte do mísy kuchyňského robotu.

Přidejte 15 ml citronové šťávy a stroužek česneku.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Stěrkou setřete okraje a směs dejte stranou.

Do mísy dejte 5 lžic vody a 2 g agar-agaru.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Nalijte kešu směs do mísy, zavřete víko a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku přidejte nasekanou pažitku.

Dochuťte solí a pepřem a stiskněte „Start“.

Veganský sýr dejte do misky vyložené potravinovou fólií.

Sýr do potravinové fólie zabalte a nechte odstát alespoň 3 hodiny.

Podávejte s opečeným chlebem.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše