• Oběd
  • 26.1.2022

Vegetariánské boloňské těstoviny s čočkou - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

8-4.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
9 min
Vaření
Vaření
26 min

Suroviny

  • 130 g zelená čočka
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 stroužek česnek
  • 30 ml olivový olej
  • 25 ml voda
  • 800 g rajčatová dřeň
  • 0.5 čajové lžičky sůl
  • 2 špetky pepř
  • 1 čajová lžička tymián

Boloňskou omáčku lze také použít jako náplň do vegetariánských lasagní.

130 g čočky na 10 minut namočte do studené vody.

Oloupejte cibuli, stroužek česneku, omyjte mrkev a řapíkatý celer.

Vše nahrubo nakrájejte a dejte dé nádoby robotu.

 Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Špachtlí oddělte směs od stěn nádoby.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Znovu směs oddělte od stěn, pak přidejte slitou čočku, 30 ml olivového oleje a 25 ml vody.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Přidejte 800 g rajčatové dřeně, půl čajové lžičky soli, 2 špetky pepře a 1 čajovou lžičku tymiánu.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Mezitím uvařte těstoviny dle pokynů na obalu.

Těstoviny servírujte s teplou omáčkou.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše