Hlívu natrhejte a nakrájejte na pravidelné kousky o velikosti asi 3 až 4 cm. Dejte do mísy s nakrájenou cibulí, olivovým olejem, mletým kmínem, koriandrem a mletou paprikou. Promíchejte a nechejte 10 minut odpočinout.
Zelí marinujte v octě a olivovém oleji. Dochuťte solí. Promíchejte a dejte vychladit.
Před přidáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a vyčkejte, dokud Thermo-Signal zcela nezčervená.
Houby opékejte na středním plameni za pravidelného míchání. Opékejte asi 20 minut do zlatohněda. Dobu opékání upravte dle velikosti hub. Dochuťte solí.
Omáčku připravte smícháním ingrediencí. Podle chuti okořeňte.
Pita chleby ohřejte.
Půlené pita chleby podávejte s červeným zelím, jogurtovou omáčkou a shawarmou z hlívy ústřičné. Posypte koriandrem. Pokud chcete, můžete podávat s hranolky.