• Svačina
  • 4.8.2023

Vegetariánské pita chleby s houbovou shawarmou

veg pitas.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 120 g řeckého jogurtu
  • 1 špetka kurkumy
  • 1 špetka mletého chilli
  • Sůl, pepř
  • 400 g hlívy ústřičné
  • 100 g nakrájené červené cibule (cca 1 cibule)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 0,5 lžičky mleté papriky
  • 50 g strouhaného červeného zelí
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 2 velké pita chleby
  • 4 lžíce čerstvého koriandru

Hlívu natrhejte a nakrájejte na pravidelné kousky o velikosti asi 3 až 4 cm. Dejte do mísy s nakrájenou cibulí, olivovým olejem, mletým kmínem, koriandrem a mletou paprikou. Promíchejte a nechejte 10 minut odpočinout.

Zelí marinujte v octě a olivovém oleji. Dochuťte solí. Promíchejte a dejte vychladit.

Před přidáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a vyčkejte, dokud Thermo-Signal zcela nezčervená.

Houby opékejte na středním plameni za pravidelného míchání. Opékejte asi 20 minut do zlatohněda. Dobu opékání upravte dle velikosti hub. Dochuťte solí.

Omáčku připravte smícháním ingrediencí. Podle chuti okořeňte.

Pita chleby ohřejte.

Půlené pita chleby podávejte s červeným zelím, jogurtovou omáčkou a shawarmou z hlívy ústřičné. Posypte koriandrem. Pokud chcete, můžete podávat s hranolky.

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše