• Večeře
  • 27.4.2020

Vegetariánský tatarák z lilku

Medium-04_AUBERGINESFARCIESALORIENTALE (1).jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

  • 1 ks velkého lilku
  • 1 ks menší cibule (může být červená)
  • 3 ks středně velkých rajčat
  • 1 ks menší papriky
  • 1 polévková lžíce nasekaných kaparů
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 ks menší chilli papričky
  • 1 polévková lžíce worcestrové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvě mletý pepř, sůl
  • olivový olej
  • můžete přidat vajíčko pro krémovitější konzistenci

Vnitřky lilku vydlabejte a nakrájejte na 0,5 cm kolečka, osolte a nechte vypotit. Poté osušte papírovou utěrkou. Lilek, rajčata, papriku a cibuli nakrájejte na malé kostičky. Vložte na plech pečící papír a pokládejte na něj zeleninu.

Osolte, okořeňte, zakápněte olivovým olejem a nechte cca 10 - 15 minut péct v rozpálené troubě na 180⁰C.
Poté vložte do mixéru se skleněnou nádobou Ultrablend Cook, nebo Ultrablend Boost. Přidejte protlak, nasekané chilli, kapary a česnek. Rozmixujte na nízký stupeň otáček dokud se nevytvoří hrubší kašovitá hmota. Dochuťte podle potřeby solí. Podávejte s opečeným pečivem samostatně, nebo ve zbývajících opečených slupkách lilku.

Doporučené produkty

Podobné články

Large-Tefal_Fresh_Boost_Blender_White-BL180131-Recipe02.jpg
  • Obtížnost: lehký
  • 7 minut
Large-ADOBE-KRUPS-Social-Media-Getränke.jpg
  • Obtížnost: lehký
  • 7 minut

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše