• Dezerty
  • 30.1.2022

Velikonoční brioška - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

11-27.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
134 min
Vaření
Vaření
25 min

Suroviny

  • 200 g konzervované ovoce
  • 110 ml nízkotučné mléko
  • 1 g sušené pekařské droždí
  • 250 g hladká mouka
  • 2 žloutky
  • 3 g kuchyňská sůl
  • 30 g cukr
  • 30 g máslo

Před pečením potřete žloutkem.

200 g konzervovaného ovoce nakrájejte na malé kousky a dejte stranou.

1 sáček droždí rozmíchejte ve 130 ml vlažného mléka, dokud se nerozpustí.

Nalijte přípravek do mísy kuchyňského robotu a přidejte 250 g plnozrnné mouky, 2 žloutky, 3 g soli, 30 g cukru a 30 g másla.

Uzavřete víko a stiskněte tlačítko „Start“.

Stiskněte znovu tlačítko „Start“, dokud těsto nevykyne.

Do směsi vmíchejte konzervované ovoce.

Vytvořte 3 bochánky a položte je do formy vedle sebe.

Zakryjte utěrkou a nechte 1 hodinu a 30 minut odležet při pokojové teplotě.

Troubu předehřejte na 170 °C (stupeň 5-6).

Pečte 25 minut.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše