• Svačina
  • 29.3.2023

Velikonoční nádivka - recept Tefal Unlimited

5 (1x)
Velikonoční nádivka - recept Tefal Unlimited.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • 400 gramů vařeného uzeného masa nakrájeného na kostičky
  • 8 rohlíků nakrájených na kostičky
  • 6 vajec
  • 200 mililitrů mléka
  • 2 hrsti nasekaných mladých kopřiv
  • 1 hrst nasekané čerstvé petrželky
  • 40 gramů rozpuštěného másla
  • 0,5 lžičky prášku do pečiva
  • sůl, pepř a muškátový oříšek na dochucen

Postup:

1. Nakrájené rohlíky osmahněte na sucho na vyšší nepřilnavé pánvi  Tefal Unlimited. Až budou rohlíky opečené dozlatova, přidejte k nim na kostičky nakrájené uzené maso, které mírně prohřejte.

2. Pánev odstavte. K rohlíkům a uzenému masu přilijte mléko, nasypte sekané kopřivy, sekanou petrželku a přidejte 6 vaječných žloutků a prášek do pečiva. Vše zpracujte na kompaktní hmotu.

3. Do základu na velikonoční nádivku vmíchejte tuhý sníh, který jste si ušlehali ze 6 bílků. Nádivku na závěr osolte, opepřete, dochuťte muškátovým oříškem a přendejte do pekáčku, který jste si vymazali rozpuštěným máslem.

4. Velikonoční nádivku pečte do zlatova v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia zhruba 30 minut.

5. Hotovou velikonoční nádivku můžete servírovat samotnou, s oblohou z čerstvé zeleniny nebo jako chutnou přílohu k masu.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše