Vepřová krkovice marinovaná v pivu a kmínu se zelnými plackami na grilu - recept Optigrill Elite od Ondřeje Slaniny
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
20 min
Vaření
15 min
Suroviny
800 g vepřové krkovice
2 dcl světlého piva
1 lžička mletého kmínu
Sůl
40 ml rostlinného oleje
400 g kysaného zelí
2 vejce
80 g hladké nebo pro bezlepkovou variantu rýžové mouky
Majoránka
8 stroužků česneku
200 g loupaných brambor
40 ml oleje
V pivu rozmícháme olej, kmín, sůl a pepř a do marinády vložíme plátky krkovice a necháme odležet. Brambory nastrouháme najemno a smícháme s vejci, utřeným česnekem se solí, moukou, sekaným zelím, olejem a majoránku. Dobře promícháme a naběračkou vložíme do Optigrillu Elite rozpáleného na program brambory. Necháme minutu zatáhnout, pak zaklopíme a propečeme. Poté rozehřejeme Optigrill Elite na program steak a vložíme maso. Pečeme na požadovaný stupeň propečení.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.