• Oběd
  • 31.1.2025

Vepřová panenka z javoru a hořčice - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Vepřová panenka z javoru a hořčice.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
18 min

Suroviny

  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce celozrnné hořčice
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička italského koření
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 0,5 lžičky mletého černého pepře
  • 1 vepřová panenka
  • 2 lžíce olivového oleje

KROK 1: V malé nádobě smíchejte hnědý cukr, uzenou papriku, italské koření, sůl, česnekový prášek a pepř. Dejte stranou.

KROK 2: Panenku osušte, aby se odstranila přebytečná šťáva. Naolejujte, aby se dobře obalovala, a poté přidejte koření a dbejte na to, aby se rovnoměrně rozprostřelo po povrchu. Filet mignon vložte do misky do lednice a nechejte asi 15 minut marinovat.

KROK 3: Mezitím si připravte omáčku. V nádobě smíchejte všechny ingredience, abyste získali hladkou omáčku. Dejte stranou.

KROK 4: Vložte panenku do spotřebiče vybaveného talířem. Spusťte proces vaření.

KROK 5: Po uvaření potřete polovinou omáčky celý povrch panenky. Spusťte proces vaření.

KROK 6: V polovině vaření potřete zbylou omáčkou celý povrch karamelizované panenky. Dokončete proces vaření.

KROK 7: Po uvaření nechte panenku 10 minut odpočinout, aby byla křehčí. Panenku nakrájejte a ihned podávejte.

TIP: Panenku můžete podávat s restovanými bramborami a salátem.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše