• Oběd
  • 14.4.2025

Vepřová pečeně na medu - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Vepřová pečeně s medovou polevou a pyré z vlašských ořechů a sladkých brambor.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
40 min
Vaření
Vaření
45 min

Suroviny

  • 60 g medu
  • 6 cl pomerančového džusu
  • 130 g hnědého cukru
  • 1 vepřová pečeně (700g), tuk na
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 4 hřebíčky

KROK 1: Chcete-li připravit marinádu, nalijte všechny ingredience do hrnce. Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud nezískáte velmi hustý sirup. Dejte stranou.

KROK 2: Připravte pečeni. Maso potřete olejem a ostrým nožem do něj udělejte zářezy.

KROK 3: Vložte pečeni do spotřebiče vybaveného talířem. Spusťte proces vaření. Po 30 minutách potřete tuk 3 lžícemi marinády a operaci opakujte 3x každých 5 minut.

KROK 4: Vychutnávejte ještě horké.

TIP: Medová glazovaná pečeně je klasický americký recept, často se připravuje na slavnostní jídla, jako je Den díkůvzdání, Vánoce a samozřejmě Velikonoce. Pro extra nádech kyselosti můžete do marinády přidat pár kapek balzamikového octa. K pečeni můžete podávat kaši z vlašských ořechů a sladkých brambor.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše