KROK 1: Chcete-li připravit marinádu, nalijte všechny ingredience do hrnce. Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud nezískáte velmi hustý sirup. Dejte stranou.
KROK 2: Připravte pečeni. Maso potřete olejem a ostrým nožem do něj udělejte zářezy.
KROK 3: Sladký brambor uvařte v hrnci s osolenou vodou. Sceďte a nalijte do úzké nádoby. Přidejte smetanu, olej, sůl, pomeranč a šťávu. Mixujte ponorným mixérem, dokud nevznikne hladké, tuhé pyré. Tuto přípravu můžete provést předem.
KROK 4: Zapněte mísu 1. Vložte pečeni do spotřebiče vybaveného talířem. Začněte vařit. Po 30 minutách potřete tuk 3 lžícemi marinády a operaci opakujte 3x každých 5 minut.
KROK 5: Zapněte mísu 2. Nalijte do mísy protlak a ořechy.
KROK 6: Stiskněte SYNC pro ukončení vaření současně. Stisknutím START spustíte proces vaření.
KROK 7: Získejte šťávu z vaření. Pečeně nakrájejte a podávejte s pyré.
TIP: Medová glazovaná pečeně je klasický americký recept, často se připravuje na slavnostní jídla, jako je Den díkůvzdání, Vánoce a samozřejmě Velikonoce. Pro extra nádech kyselosti můžete do marinády přidat pár kapek balzamikového octa.