• Oběd
  • 14.4.2025

Vepřová pečeně s medovou polevou a pyré z vlašských ořechů a sladkých brambor - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Vepřová pečeně s medovou polevou a pyré z vlašských ořechů a sladkých brambor.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
40 min
Vaření
Vaření
55 min

Suroviny

  • 60 g medu
  • 6 cl pomerančového džusu
  • 130 g hnědého cukru
  • 4 hřebíčky
  • 1 vepřová pečeně (700g), tuk na
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 600 g oloupaných sladkých brambor
  • 10 cl jednoduché smetany 30% tuku
  • 2 cl olivového oleje
  • 3 g květ soli
  • 0,5 pomerančové kůry
  • 0,5 limetkové šťávy
  • 30 g pražených vlašských ořechů

KROK 1: Chcete-li připravit marinádu, nalijte všechny ingredience do hrnce. Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud nezískáte velmi hustý sirup. Dejte stranou.

KROK 2: Připravte pečeni. Maso potřete olejem a ostrým nožem do něj udělejte zářezy.

KROK 3: Sladký brambor uvařte v hrnci s osolenou vodou. Sceďte a nalijte do úzké nádoby. Přidejte smetanu, olej, sůl, pomeranč a šťávu. Mixujte ponorným mixérem, dokud nevznikne hladké, tuhé pyré. Tuto přípravu můžete provést předem.

KROK 4: Zapněte mísu 1. Vložte pečeni do spotřebiče vybaveného talířem. Začněte vařit. Po 30 minutách potřete tuk 3 lžícemi marinády a operaci opakujte 3x každých 5 minut.

KROK 5: Zapněte mísu 2. Nalijte do mísy protlak a ořechy.

KROK 6: Stiskněte SYNC pro ukončení vaření současně. Stisknutím START spustíte proces vaření.

KROK 7: Získejte šťávu z vaření. Pečeně nakrájejte a podávejte s pyré.

TIP: Medová glazovaná pečeně je klasický americký recept, často se připravuje na slavnostní jídla, jako je Den díkůvzdání, Vánoce a samozřejmě Velikonoce. Pro extra nádech kyselosti můžete do marinády přidat pár kapek balzamikového octa.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše