KROK 1: Nožem nakrájejte žebra na kousky podle kostí. Vložte kousky žeber do velké nádoby.
KROK 2: V jiné malé misce smíchejte dohromady vodu, sójovou omáčku, rýžový ocet, med, nasekaný česnek, nasekaný zázvor, nakrájenou cibuli a pastu gochujang. Omáčkou přelijte žebra, ujistěte se, že jsou dobře obalená. Nádobu zakryjte potravinářskou fólií a nechte 2 hodiny marinovat v lednici.
KROK 3: Vyjměte žebra z lednice, sceďte a marinádu si nechte.
KROK 4: Zapněte svůj OptiGrill, vyberte program „Vepřové“ a stiskněte OK. Po předehřátí položte kousky žeber na gril a zavřete jej. Vařte, dokud se kontrolka nerozsvítí červeně.
KROK 5: Mezitím nalijte odloženou marinádu do malého hrnce a na středním plameni redukujte, dokud mírně nezhoustne.
KROK 6: Grilovaná žebírka podáváme přelitá zredukovanou omáčkou.
TIP: Podávejte s rýží, sezamovými semínky a čerstvým koriandrem. Žebra můžete vařit ve dvou dávkách. Gochujang najdete v asijských supermarketech nebo online. Gochujang můžete nahradit chilli vločkami a sójovou omáčkou.
Doporučené produkty