• Oběd
  • 6.12.2024

Vepřová žebírka na korejský způsob - Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30

Bravčové rebierka na kórejský spôsob.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
0 min

Suroviny

  • 1 kg vepřových žeber
  • 15 cl vody
  • 20 cl sójové omáčky
  • 6 cl rýžového octa
  • 4 lžíce tekutého medu
  • 3 stroužky česneku, nakrájené
  • 2 lžíce nasekaného zázvoru
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 1 polévková lžíce gochujang

KROK 1: Nožem nakrájejte žebra na kousky podle kostí. Vložte kousky žeber do velké nádoby.

KROK 2: V jiné malé misce smíchejte dohromady vodu, sójovou omáčku, rýžový ocet, med, nasekaný česnek, nasekaný zázvor, nakrájenou cibuli a pastu gochujang. Omáčkou přelijte žebra, ujistěte se, že jsou dobře obalená. Nádobu zakryjte potravinářskou fólií a nechte 2 hodiny marinovat v lednici.

KROK 3: Vyjměte žebra z lednice, sceďte a marinádu si nechte.

KROK 4: Zapněte svůj OptiGrill, vyberte program „Vepřové“ a stiskněte OK. Po předehřátí položte kousky žeber na gril a zavřete jej. Vařte, dokud se kontrolka nerozsvítí červeně.

KROK 5: Mezitím nalijte odloženou marinádu do malého hrnce a na středním plameni redukujte, dokud mírně nezhoustne.

KROK 6: Grilovaná žebírka podáváme přelitá zredukovanou omáčkou.

TIP: Podávejte s rýží, sezamovými semínky a čerstvým koriandrem. Žebra můžete vařit ve dvou dávkách. Gochujang najdete v asijských supermarketech nebo online. Gochujang můžete nahradit chilli vločkami a sójovou omáčkou.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše