• Oběd
  • 12.5.2021

Vepřové kotlety na jablkách s bramborem - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill

Large-Pork chops with potatoes and potatoes_Cotelettes de porcs aux pommes et patates 2.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
48 min

Suroviny

  • 4 vepřové kotlety, 2 cm silné (800 g)
  • 1 jablko
  • 1 kg brambor
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • Sůl a pepř

1 | Brambory umyjte a poté nakrájejte na čtvrtky i se slupkou.
Opatrně je osušte v papírové utěrce.
Vložte je do misky a promíchejte s olejem, 1 lžící soli a pepřem.
Brambory přesuňte do košíku na hranolky, vložte do střední části fritézy s grilem Easy Fry a odkapávací misku umístěte vespod.
Pečte v režimu HRANOLKY po dobu 25 minut, v polovině pečení jednou otočte.

2 | Jablko oloupejte, zbavte jadřince a nakrájejte na 4 silné plátky.
Na každou vepřovou kotletu položte jeden plátek, poté posypte solí, pepřem a hnědým cukrem.

3 | Když program HRANOLKY skončí, umístěte nad brambory grilovací podnos a předehřívejte jej v režimu
GRILOVÁNÍ (200 °C) po dobu 13 minut.

4 | Až zazní časovač, položte na horký podnos vepřové kotlety (s jablky
nahoře), zavřete dvířka a pečte v režimu GRILOVÁNÍ (200 °C) po dobu 10 minut.

5 | Vepřové kotlety na jablkách podávejte s brambory.

Dobrou chuť!

image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše