• Oběd
  • 13.9.2022

Vepřové maso na houbách s bramborovo-cuketovou nádivkou #TefalPodzimniRecepty

5 (1x)
Vepřové maso na houbách s bramborovo-cuketovou nádivkou TefalPodzimniRecepty.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
40 min
Nutriční hodnoty celého receptu
Nutriční hodnoty celého receptu
4121 kcal

Suroviny

Maso a omáčka

  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 60 g sádla
  • 20 g polohrubé mouky
  • 800 g vepřové kýty
  • 1 lžička drceného kmínu
  • Pepř
  • Sůl
  • Snítka tymiánu
  • 300 ml bílého vína
  • 300 g mražených hub včetně vody

Nádivka

  • 300 g cukety
  • 400 g brambor
  • 80 g polohrubé mouky
  • 2 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
  • 10 stroužků česneku
  • ½ lžičky kmínu
  • Hrst majoránky
  • Sůl
  • Pepř
  • 60 g sádla

Cibuli a česnek nasekáme.

Rozpálíme sádlo a vložíme cibuli i česnek do hrnce.

Restujeme do zlatohněda.

Mezitím nakrájíme maso na kostky a promícháme se solí, kmínem, pepřem a moukou.

Maso vložíme do základu a orestujeme.

Přidáme houby i s nálevem, tymián a zalijeme vínem, případně ještě vodou.

Zaklopíme a vaříme pod tlakem 20 minut.

Poté dochutíme solí a vyndáme tymián.

Cuketu, brambory a česnek natrouháme na jemném struhadle.

Smícháme s kmínem, majoránkou, pepřem, solí, žloutky a moukou.

Z bílků vyšleháme sníh a nakonec jej vmícháme do směsi.

Polovinu sádla vložíme do hrnce a navrstvíme směs.

Poklademe kousky druhé půlky sádla a zaklopíme krytem Extra Crisp Lid.

Hrnec zapneme na opékání a Extra Crisp Lid nastavíme na program čtyři.

Podrobnější informace o výživových hodnotách tohoto receptu najdete v aplikaci Kalorické Tabulky.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše