• Oběd
  • 26.5.2020

Vepřové maso zadělávané na mrkvi - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+

Vepřové maso zadělávané na mrkvi - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
25 min

Suroviny

2 osoby

  • 300 g Vepřové kýty
  • 200g Mrkve
  • 1 ks Cibule
  • ½ ks Citrónu
  • špetka Soli, Muškátový květ
  • 40g Sádla
  • 1½ lžíce Hladké mouky
  • 1 lžíce Cukru
  • 300ml Vody
  • 50 ml Smetany

4 osoby

  • 600 g Vepřové kýty
  • 400g Mrkve
  • 1 1/2 ks Cibule
  • 1 ks Citrónu
  • špetka Soli, Muškátový květ
  • 60g Sádla
  • 3 lžíce Hladké mouky
  • 2 lžíce Cukru
  • 600ml Vody
  • 100 ml Smetany

6 osob

  • 900 g Vepřové kýty
  • 600g Mrkve
  • 2 ks Cibule
  • 1½ ks Citrónu
  • špetka Soli, Muškátový květ
  • 90g Sádla
  • 4½ lžíce Hladké mouky
  • 3 lžíce Cukru
  • 750ml Vody
  • 150 ml Smetany

  1. Maso nakrájejte na velké kusy. 
  2. Cibuli nakrájejte najemno.
  3. Mrkev na kolečka.
  4. Zvolte Opékání (vlastní nastavení).
  5. Rozpusťte sádlo. Přidejte cibuli a mrkev.
  6. Orestujte dozlatova. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.
  7. Zaprašte moukou a orestujte. Přidejte maso, sůl a orestujte. Zalijte vodou. 
  8. Zvolte tlakové vaření (vlastní nastavení) na 25 minut.
  9. Přidejte citronovou kůru, muškátový květ a smetanu na zjemnění.

Doporučené produkty

Pokračováním v prohlížení této stránky souhlasím s použitím souborů cookies (viz Podmínky používání).

Souhlasím