• Oběd
  • 20.5.2020

Vepřové na houbách - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+

TEFAL_Cook4ME_Veprove na houbach_OS (7).jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
40 min

Suroviny

2 porce

  • 2 kusy vepřové kotlety s kostí
  • 30 g cibule
  • 20 g sádla
  • 20 g anglické slaniny
  • 30 g sušených hub (hřiby)
  • 250 ml vody na namočení
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžíce rýžové mouky
  • ½ lžičky kmínu
  • sůl
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks jalovce
  • 2 ks nové koření

4 porce

  • 4 kusy vepřové kotlety s kostí
  • 60 g cibule
  • 40 g sádla
  • 40 g anglické slaniny
  • 50 g sušených hub (hřiby)
  • 500 ml vody na namočení
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl
  • 4 ks bobkové listy
  • 2 ks jalovce
  • 4 ks nové koření

6 porcí

  • 6 kusů vepřové kotlety s kostí
  • 90 g cibule
  • 60 g sádla
  • 60 g anglické slaniny
  • 70 g sušených hub (hřiby)
  • 6 dcl vody na namočení
  • 6 stroužky česneku
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • 1½ lžičky kmínu
  • sůl
  • 6 ks bobkové listy
  • 3 ks jalovce
  • 6 ks nové koření

Hrnec zapneme v manuálním modu na funkci browning, přidáme sádlo a necháme rozehřát.
TEE291~1.JPG
Vložíme osolené a opepřené kotlety a opečeme z obou stran.
TE7B29~1.JPG
Maso vyjmeme a do výpeku přidáme slaninu a cibuli.
Opečeme.
TEFAL_Cook4ME_Veprove na houbach_OS.jpg

Přidáme scezené a vymačkané namočené houby, veškeré koření a zaresutujeme.
TEFAL_~3.JPG

Přidáme mouku, zarestujeme, zalijeme vodou z hub a dobře rozmícháme. Vrátíme opečené kotlety, přidáme rozmáčknutý česnek. 
TEFAL_~1.JPG

Osolíme, zavřeme a zapneme na tlakové vaření na 40 minut.

Doporučené produkty

Tento recept doporučuje šéfkuchař Ondřej Slanina:
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše