• Oběd
  • 6.12.2024

Vepřový bůček na korejský způsob - Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30

Bravčový bôčik na kórejský spôsob.jpg
Počet osob
Počet osob
0
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
0 min

Suroviny

  • 800 g nakrájeného vepřového bůčku
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce gochujang
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na plátky
  • Sezamová semínka

KROK 1: Ve velké nádobě připravte marinádu smícháním sezamového oleje, medu, sójové omáčky, gochujangu, hnědého cukru, nasekaného česneku, nastrouhaného zázvoru a černého pepře.

KROK 2: Kousky bůčku namáčejte v marinádě, ujistěte se, že jsou dobře obalené, přikryjte a nechte marinovat v lednici alespoň 1 hodinu nebo ideálně přes noc.

KROK 3: Otevřete svůj OptiGrill na pozici grilování. Nastavte boční termostat do polohy 4. Plátky vepřového bůčku grilujte 7 minut a pravidelně je otáčejte.

KROK 4: Naservírujte kousky vepřového bůčku na talíři a ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou a špetkou sezamu.

TIP: Podávejte svůj bůček na korejský způsob s miskou nadýchané bílé rýže nebo křupavým salátem coleslaw. Neváhejte přidat trochu kimchi na stranu pro autentický korejský kulinářský zážitek. Gochujang najdete v asijských supermarketech nebo online. Gochujang můžete nahradit chilli vločkami a sójovou omáčkou.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše