Vláčné těsto na domácí pizzu jako z italské pizzerie - recept pro Masterchef Grande QB813
2.8 (5x)
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
60 min
Vaření
20 min
Suroviny
Na 4 pizzy:
600 g mouky
320 ml vlažného mléka
voda
4 lžíce olivového oleje
12 g sušeného droždí
sůl
mísa
hnětací hák
BUDETE POTŘEBOVAT:
mísu a hnětací hák POSTUP:
Do nerezové mísy s hákem na těsto nasypeme mouku, sůl a přidáme droždí a olivový olej. Nasadíme víko. Zapneme na rychlost 2. Přilijeme vlažnou vodu a necháme míchat 2 minuty, dokud se neutvoří hladká koule. Necháme kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Vyválíme do požadovaného tvaru.
TIP: ozdobte podle svých představ a pečte na 200°C asi 20 minut, dokud nezezlátnou okraje.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.