Vynikající domácí italské tiramisu - recept pro Masterchef Grande QB813
4 (1x)
Počet osob
8
Obtížnost
lehký
Příprava
10 min
Vaření
720 min
Suroviny
3 šálky silné kávy
3 vejce
1 balení dlouhých cukrářských piškotů
75 g krupicového cukru
1 lžíce Amaretta
250 g mascarpone
kakaový prášek na posypání
mísa
metla na šlehání
BUDETE POTŘEBOVAT:
mísu a metlu na šlehání
POSTUP:
Oddělte žloutky od bílků. V nerezové míse s nasazenou metlou šlehejte 2 minuty nejvyšší rychlostí žloutky s cukrem, dokud směs nezbělá. Přidejte mascarpone a znovu šlehejte 2 minuty nejvyšší rychlostí. Potom krém vložte do misky a dejte stranou. Nerezovou misku se šlehací melou umyjte a osušte. Do nerezové mísy dejte bílky a nasaďte šlehací metlu. Bílky šlehejte, dokud se nezačnou tvořit tuhé špičky, potom ještě 30 vteřin rychlostí 6. Přidejte 1 lžičku cukru a šlehejte ještě 1 a půl minuty nejvyšší rychlostí. Do odloženého krému z mascarpone jemně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.
Sestavení:
Smíchejte lžíci Amaretta se silnou kávou. Namočte piškoty do kávy a vložte je na dno skleniček jako první vrstvu. Přidejte vrstvu krému a potom další vrstvu namočených piškotů. Opakujte, dokud sklenice není plná. Poslední vrstvu by měl tvořit krém. Zasypejte kakaovým práškem a dejte aspoň na 12 hodin do lednice.
Tip: Ve variantě pro děti kávu a Amaretto nahraďte ovocnou šťávou a přidejte čerstvé ovoce.
Dobrou chuť!
* Užívání alkoholu může vážně poškodit vaše zdraví – pijte zodpovědně
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.