• Dezerty
  • 3.5.2021

Vynikající domácí italské tiramisu - recept pro Masterchef Grande QB813

4 (1x)
Digital-02_TIRAMISUCUP.png
Počet osob
Počet osob
8
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
720 min

Suroviny

  • 3 šálky silné kávy
  • 3 vejce
  • 1 balení dlouhých cukrářských piškotů
  • 75 g krupicového cukru
  • 1 lžíce Amaretta
  • 250 g mascarpone
  • kakaový prášek na posypání

  • mísa
  • metla na šlehání

BUDETE POTŘEBOVAT:

mísu a metlu na šlehání
image.png

POSTUP:

Oddělte žloutky od bílků.
V nerezové míse s nasazenou metlou šlehejte 2 minuty nejvyšší rychlostí žloutky s cukrem, dokud směs nezbělá.
Přidejte mascarpone a znovu šlehejte 2 minuty nejvyšší rychlostí.
Potom krém vložte do misky a dejte stranou.
Nerezovou misku se šlehací melou umyjte a osušte.
Do nerezové mísy dejte bílky a nasaďte šlehací metlu.
Bílky šlehejte, dokud se nezačnou tvořit tuhé špičky, potom ještě 30 vteřin rychlostí 6.
Přidejte 1 lžičku cukru a šlehejte ještě 1 a půl minuty nejvyšší rychlostí.
Do odloženého krému z mascarpone jemně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.

Sestavení:

Smíchejte lžíci Amaretta se silnou kávou.
Namočte piškoty do kávy a vložte je na dno skleniček jako první vrstvu.
Přidejte vrstvu krému a potom další vrstvu namočených piškotů.
Opakujte, dokud sklenice není plná.
Poslední vrstvu by měl tvořit krém.
Zasypejte kakaovým práškem a dejte aspoň na 12 hodin do lednice.

Tip: Ve variantě pro děti kávu a Amaretto nahraďte ovocnou šťávou a přidejte čerstvé ovoce.

Dobrou chuť!

* Užívání alkoholu může vážně poškodit vaše zdraví – pijte zodpovědně
image.png

Doporučené produkty




Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše