• Snídaně
  • 30.4.2021

Vynikající slaný chlebíček se sušenými rajčaty a olivami - recept pro Masterchef Grande QB813

Large-PF610138-AMBIANCES-BREAD.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
5 min
Vaření
Vaření
60 min

Suroviny

  • 200 g mouky
  • 4 vejce
  • 11 g kypřícího prášku
  • 10 cl mléka
  • 5 cl olivového oleje
  • 12 sušených rajčat
  • 200 g sýru feta
  • 15 vypeckovaných oliv
  • špetka kari koření (volitelné)
  • sůl a pepř

  • mísa
  • metla na mísení

BUDETE POTŘEBOVAT:

mísu a metlu na mísení
image.png
POSTUP:

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypejte moukou formu na bochník.
V nerezové míse s nasazenou metlou na mísení a víkem smíchejte mouku, vejce a droždí.
Začněte rychlostí 2 a postupně během 30 vteřin zvyšte až na rychlost 4.
Přidejte olivový olej a studené mléko, míchejte další 2 minuty.
Přepněte na nejnižší rychlost a přidejte nakrájená sušená rajčata, sýr feta, zelené olivy (také nakrájené na kousky) a kari koření.
Osolte a opepřete.
Nalijte směs do formy a vložte na 45 až 60 minut do trouby.
Nožem nebo špejlí vyzkoušejte, zda je již bochník uvnitř upečený, nesmí lepit.

Dobrou chuť!

Tip: Nahraďte fetu mozzarellou a přidejte nasekanou bazalku.
image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše