• Oběd
  • 27.1.2022

Žampiónové rizoto - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

8-23.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
17 min
Vaření
Vaření
23 min

Suroviny

  • 250 g rýže arborio
  • 200 g žampióny
  • 1 šalotka
  • 35 ml olivový olej
  • 100 ml suché bílé víno
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 20 g smetana
  • 50 g strouhaný parmezán
  • sůl
  • pepř

Omyjte 200 g žampiónů a nakrájejte je na tenké proužky.

Oloupejte šalotku, rozpulte ji a dejte do nádoby robotu.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Špachtlí oddělte směs od stěn nádoby.

Přilijte 25 ml olivového oleje.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Do robota vložte míchací nástavec a přidejte do něj 250 g rýže arborio a 10 ml olivového oleje. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku nalijte 150 ml bílého vína.

Po ukončení doby varu otvorem ve víku přidejte žampióny a 500 ml zeleninového vývaru a stiskněte „Start“.

Po ukončení varu osolte a opepřete, otvorem ve víku přidejte 20 g smetany a 50 g parmezánu a stiskněte „Start“.

Ihned podávejte.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše